18 / 05 / 2024

EYT'liler dikkat! Bakan Bilgin peş peşe duyurdu! Yaş sınırı, prim günü, borçlanma... Tarih belli oldu!

EYT'liler dikkat! Bakan Bilgin peş peşe duyurdu! Yaş sınırı, prim günü, borçlanma... Tarih belli oldu!

Milyonlarca EYT'li, düzenlemeye ilişkin son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT düzenlemesinin 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe başlamayı zorunlu kıldığına vurgu yaptı. 

NTV'de yer alan habere göre; Bakan Bilgin, EYT'de yaş sınırı konusunda henüz karar verilmediğine dikkat çekerek, çalışmanın 26 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı'na sunulacağının altını çizdi ve en geç ocak ayında Meclis'e geleceğini aktardı. 

EYT liler dikkat! Bakan Bilgin peş peşe duyurdu! Yaş sınırı, prim günü, borçlanma... Tarih belli oldu!

En çok sorulan sorunun  'Prim gün sayım şu kadar eksik, bunu borçlanabilir miyim?' olduğunu dile getiren Bakan Bilgin, konuyla ilgili olarak "8 Eylül 1999'dan önce işe girmemişsen ne kadar borçlanırsan borçlan olmaz. Mevcut yasamızda olan haklar devam edecek" diye konuştu. 

EYT'de yaş sınırına da değinen Bilgin, "Bütün bu çalışma bittikten sonra, toplam tabloyu gördükten sonra onu değerlendireceğiz. Yaş sınırı konusunda henüz karar verilmedi. Bu aya kadar yaklaşık sayı, 1 milyon 900 bin kişi. Ocak ayında 2 milyon civarında veya biraz geçer" ifadelerini kullandı ve bu sayının prim günü sayısı ve hizmet yılı süresi şartlarına uyanların sayısı olduğunu söyledi. 

Eğer hiçbir yaş sınırı olmazsa bunların kapsama girdiğine vurgu yapan Bilgin, "EYT düzenlemesi çıktıktan sonra süreç içinde faydalanabilecek toplam kişi sayısı ise 5 milyon 700 bin civarında" açıklamasında bulundu.

EYT liler dikkat! Bakan Bilgin peş peşe duyurdu! Yaş sınırı, prim günü, borçlanma... Tarih belli oldu!

Bakan Bilgin, bu hafta çalışmayı tamamlamaya çalıştıklarını dile getirdi ve "Tahmin ediyorum, bu ay sonuna kadar Meclis'e götürürüz. Bitirebilirsek bu ay içinde, bitiremezsek ocakta" şeklinde konuştu. Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'da 26 Aralık günü son durumu arz edeceğini belirtti ve "En geç ocak ayında Meclis'e intikal ettirdiğimiz zaman Meclis'in kararlaştırma sürecine bağlı olarak tamamlanır" ifadelerini kullandı. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşında asgari ücret depremi! Hemen bir bir hesaplanan rakamlara bakın

Gram altın bu tarihte tam 1.650 TL olacak! İslam Memiş resmen açıkladı! Bu tarihi duyanın ağzı adeta kulaklarına vardı!

PTT KPSS şartsız 55 bin personel alımı ne zaman? PTT personel alımı 2023'te olacak mı? Son dakika!

Hesaplara peş peşe 1.250 TL yattı! PTT'ye giden paraları hemen çekecek! Sakın kaçırmayın!


Geri Dön