03 / 05 / 2024

Hem borsa yatırımcısı hem de EYT’liler dikkat! Bakan Nebati peş peşe açıkladı!

Hem borsa yatırımcısı hem de EYT’liler dikkat! Bakan Nebati peş peşe açıkladı!

Yeni düzenlemenin yasalaşmasını bekleyen EYT’lilere bir haber de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi. Bakan Nebati, EYT düzenlemesinin TBMM’ye geleceği tarihi bekleyenlere bir adım ileri giderek, maaşlarını ne zaman alacağını söylerken, borsa yatırımcısı için de çok önemli mesajlar ver



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a konuştu.

Bakan Nebati EYT ile ilgili kendilerinin hazırlıklarını tamamladığını belirterek yasanın önümüzdeki ay ete kemiğe bürünmüş olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Hem borsa yatırımcısı hem de EYT’liler dikkat! Bakan Nebati peş peşe açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’n bu konudaki duruşunun belli olduğunu hatırlatan Nebati, “EYT ile ilgili tedbirimizi aldık, hazırlıklıyız. EYT süre tamamen kendi mecrasında yürüyor. Kanun çıktıktan sonra Çalışma Bakanlığı tarafından tamamlanması gerekiyor. Sanırım yasa önümüzdeki ay ete kemiğe bürünmüş olur.” diye konuştu.

“BORSADAN KORKMASINLAR!"

“Borsa’daki küçük yatırımcıya bir tavsiyeniz var mı? sorusuna da yanıt veren Nebati "Borsadan korkmasınlar Ama mutlaka finansal okuryazar olsunlar ve kısa gün kârını öncelemesin,  borsayı kumarhane gibi görmesinler. Türkiye Borsası için büyük bir fırsat doğdu ve çok sayıda insan borsaya giriyor. Yapılan halka arzlarla yeni firmalar borsaya giriyor. Borsa, kumar veya kısa gün kârı değil doğru ve verimli bir finansal araçtır. Gündelik, kısa vadeli bakmasınlar.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön