18 / 05 / 2024

Hem borsa yatırımcısı hem de EYT’liler dikkat! Bakan Nebati peş peşe açıkladı!

Hem borsa yatırımcısı hem de EYT’liler dikkat! Bakan Nebati peş peşe açıkladı!

Yeni düzenlemenin yasalaşmasını bekleyen EYT’lilere bir haber de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi. Bakan Nebati, EYT düzenlemesinin TBMM’ye geleceği tarihi bekleyenlere bir adım ileri giderek, maaşlarını ne zaman alacağını söylerken, borsa yatırımcısı için de çok önemli mesajlar ver



“BORSA YATIRIMCISI PANİK YAPMASIN!”

Borsanın aşağı doğru giderken de yukarı doğru giderken de her zaman bir düzeltme yapacağını vurgulayan Nebati, “Asla paniğe gerek yok” ifadelerini kullandı.

Hem borsa yatırımcısı hem de EYT’liler dikkat! Bakan Nebati peş peşe açıkladı!

Nabati açıklamasında dövizde yeni bir dalgalanma çıkıp çıkmayacağı konusunda ise, “Türk Lirası’nın en son TÜFE üzerindeki değeri yüzde 47’ye düşmüştü. Bu en değersiz noktaydı. Şu an yüzde 54’lerde. TL, geçen yıla göre daha değerlendi ancak önceki yıllara göre hâlâ değersiz. Enflasyondaki olumlu gidişatla kendi mecrasında düzeliyor. Bu birinci nokta. İkinci nokta ise, geçen yıl savaş, enerji maliyetlerine pik yaptırdı ve Türkiye, bir enerji ithalatçısı. Eğer ennerji fiyatları normalleşmeye başlarsa cari açığımız olmaz. Her şeyin kötü gittiği dönemde cari açık 45 milyar dolar ile kapanacaktı. Açığın bu kadar yüksek olması sürekli olamaz. Sürekli olması için dünyadaki enerji fiyatının devamlı yüksek olması lazım ve görünen o ki normalleşme var. Ayrıca emtia fiyatları da normalleşiyor ve dövize olan ihtiyaç, otomatikman azalacak."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön