28 / 05 / 2024

EYT'liler dikkat! Maaşa ek zam geliyor

EYT'liler dikkat! Maaşa ek zam geliyor

Mart ayında yürürlüğe giren  EYT düzenlemesi ile 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açıldı. Çalışan EYT'lilerin primi yüzde 15'ten 7.5'e düşecek. Bu detayı sağlayan herkesin maaşına ek 638 TL zam gelebiliyor. İşte tüm detaylar...



ÇALIŞAN EYT'LİLERE BÜYÜK MÜJDE

SGK'lıların brüt ücretlerinden her ay yüzde 15 oranında sosyal güvenlik primi ve işsizlik sigortası primi kesiliyor. Emekli olup çalışmaya devam edenlerde ise brüt ücretlerden sadece yüzce 7,5 oranında sosyal güvenlik destek primi kesintisi yapılıyor. Bu prim farkı emekli olup çalışmaya devam eden tüm SGK'lılara yansıyor.

MAAŞLARA NASIL YANSIYACAK?

Bir işçi emekli olup aynı brüt ücretle çalışmaya devam ettiğinde prim kesintisi yüzde 7,5'e yani 750,60 liraya kadar inecek. Bu tutardan da 112.59 lira gelir vergisi kesilecek. İşçinin eline 9.144,81 lira geçmiş olacak. İşçinin net ücreti 638,1 lira artmış olacak.

BU ŞARTI SAĞLAYANLAR ALABİLECEK

EYT'lilerin aynı iş yerinde devam edenlerin primi düşecek. Ancak bunu için 30 gün çalışma şartı bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön