05 / 05 / 2024

EYT'liler dikkat! Maaşa en az 638 lira ek

EYT'liler dikkat! Maaşa en az 638 lira ek

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) son dakika gelişmelerini yakından izliyor. 28 Şubat Salı günü Meclis’in verdiği ‘deprem’ arasının sona ermesi ile 4 maddeli EYT şartları Genel Kurul’da tartışılacak. EYT maaş hesaplaması milyonlarca kişinin gündeminde yer alırken yeni detay öğrenildi.



Milyonların gözü EYT düzenlemesi için TBMM'ye döndü. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanlar ile başlangıcını borçlanmayla bu tarihe çekenlere yıl ve primi tamamlamaları şartıyla emeklilik yolunu açan düzenlemenin 28 Şubat günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek yasalaşması beklenmekte.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek düzenlemeyle ilk etapta 2.2 milyon kişi emeklilik imkanı olacak. Bu kişilerin bir bölümü de çalışacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön