17 / 05 / 2024

EYT'liler dikkat! Prim borcunuz varsa hemen bakın! Kredili emeklilik sistemi...

EYT'liler dikkat! Prim borcunuz varsa hemen bakın! Kredili emeklilik sistemi...

Prim borcu olan EYT'liler emekli olabilmek için bunu ödemenin yollarını araştırıyor. EYT'liler dikkat! Prim borcunuz varsa hemen bakın! Kredili emeklilik sistemi...



TGRT Haber'den Sevgi Nur Demir'in haberine göre; yeni düzenleme devlete olan prim borçlarını da kapsıyor. Bağ-Kur ya da SSK prim borcu olanlar bu düzenleme ile borçlarını taksite böldürebilecek ve bu şekilde gecikme cezası ile faizlerden de kurtulacak. 

Emeklilik günü gelmesine rağmen kuruma borcu olması sebebiyle emekli olamayan vatandaşlar ve EYT kapsamına olmasına rağmen borcu olduğu için bu hakkı kullanmakta gecikecek olanlara önemli bir fırsat sunulacak. 

EYT liler dikkat! Prim borcunuz varsa hemen bakın! Kredili emeklilik sistemi...

Borcu yapılandıranlar veya faizlerini sildirip peşin ödeyen vatandaşlar, ilk taksitlerini ödedikten sonra emeklilik işlemlerine geçebilecekler. 

Borcunu maddi imkanı olmaması sebebiyle ödeyemeyen vatandaşlar ya da borcu yüklü miktarda olanlar için ise farklı bir uygulama gündeme geldi. 

Bu kapsamda, yapılandırma düzenlemelerinde de uygulanan yöntem ile kuruma olan borcunu ödediğinde emekli olabilecek durumda olanlara kamu bankaları borç tutarı kadar kredi veriyor. 

EYT liler dikkat! Prim borcunuz varsa hemen bakın! Kredili emeklilik sistemi...

Bu kredi sigortalıya değil SGK'ya yollanıyor ve borç ödendiği için emekliliğin önü açılmış oluyor. Kredi geri ödemesi ise emekli maaşından gerçekleştiriliyor. Bu fırsattan EYT düzenlemesiyle emekli olan vatandaşlar da faydalanabilecek. 

Diğer taraftan doğum ve askerlik borçlanması ile emekli olabilecek EYT'liler de kredi imkanından faydalanabilecek. Bu sistem yeni yapılandırma düzenlemesiyle beraber gelirse, askerlik ve doğum borçlanması yapmak için maddi imkanı bulunmayan EYT'liler de bundan faydalanabilecek. 

EYT liler dikkat! Prim borcunuz varsa hemen bakın! Kredili emeklilik sistemi...

Bu yazıyla kamu bankasına yapılan başvurunun ardından , banka borcu SGK'ya yolladıktan sonra emekli maaşı bağlanıyor ve kredi taksitleri emekli maaşından taksitlerle alınıyor. 

Yapılandırma çerçevesinde Bağ-kur prim borcu olan vatandaşlar isterlerse bunu sildirebiliyor ve günlerini dondurabiliyorlar. Bağ-Kur prim borcu olan fakat SSK'dan primleri emeklilik için yeterli olanlar açısından da bir fırsat ortaya çıkmış oluyor. 

EYT için 9 bin gün Bağ-Kur'u tamamlamak zorunda olan vatandaşlar, eğer SSK primleri yeterli ise günlerini dondurarak borçlarını sildirdikten sonra, SSK kapsamında emekli olmaya hak kazanacak.   

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklilerine resmen Ocak 2023 şoku! Tek tek açıklandı duyan emeklinin içi yandı! Hemen bakın

Dikkat! O aylıklar zamlandı! En az 4 bin 895 TL alacaksınız!

Ocak zamlı maaşlarda büyük deprem! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası.. Peş peşe duyuruldu! Hemen bakın!


Geri Dön