16 / 05 / 2024

EYT'liler kıdem tazminatına hemen kavuşacak! Detaylar sonunda netleşti! Hemen bakın!

EYT'liler kıdem tazminatına hemen kavuşacak! Detaylar sonunda netleşti! Hemen bakın!

Hazine destekli EYT kredisi ile ilgili detaylar netleşti. EYT'liler için ayrılan kıdem tazminatı ödemeleri, kredi verenler tarafından doğrudan emekli olacak çalışanın hesabına aktarılacak.



36 AY VADELİ!

EYT Destek Paketi'nin detayları belli oldu. Toplam 50 milyar liralık kredi için KGF internet sitesinde, paket kapsamında kullandırılacak olan kredinin sadece EYT kapsamında emekli olacak personelin kıdem tazminatı için kullandırılacağı vurgulandı.

Paket kapsamında KOBİ'ler için 13.3 milyon lira, KOBİ dışı firmalar için 28.5 milyon liraya kadar kredi verilecek. Kefalet oranı KOBİ'ler için yüzde 75, KOBİ dışı firmalar için de yüzde 70 olarak belirlenirken azami 6 ay ödemesiz dönem dahil 36 ay vade uygulanacak.

EYT liler kıdem tazminatına hemen kavuşacak! Detaylar sonunda netleşti! Hemen bakın!

EYT Destek Paketinde yer alan kredinin faiz, kar payı oranı 24 aya kadar vadeli kredilerde Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı artı 200 baz puan olarak uygulanacak ve 24 ay üzeri vadeli kredilerde ise faiz, kar payı oranı TLREF artı 300 baz puan olarak uygulanacak.

EYT liler kıdem tazminatına hemen kavuşacak! Detaylar sonunda netleşti! Hemen bakın!

Söz konusu faiz oranları 1 ila 10 çalışanın kıdem tazminatı ödemesinde kullandırılacak krediler için geçerli olacak.  Aynı zamanda onbirinci çalışandan itibaren kullandırımlar için de faiz/kâr payı oranı banka tarafından belirlenecek.

Hazine destekli kredi Denizbank, Garanti, Halkbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankaları tarafından verilecek.

EYT'lilere müjde! 4 ödeme birden yapılacak

EYT’de yeni ödeme takvimi! İşte EYT’lilerin aylık alacağı tarihler, bayram ikramiyesi ve aylık zammı...

Geri Dön