05 / 05 / 2024

EYT'liler sevinçten dört köşe oldu! Nisan ayında dört ödeme birden alacaklar!

EYT'liler sevinçten dört köşe oldu! Nisan ayında dört ödeme birden alacaklar!

EYT düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 2,2 milyon vatandaş emekliliğe hak kazandı. Mart ayında başvuran EYT’liler ilk maaşlarını bu ay içerisinde alacak. Tabii EYT’lileri maaşın yanı sıra nisan ayında bekleyen başka sürprizler de var…



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşmasının ardından prim gününü doldurup da yaş sınırını geçemediği için emekli olamayanlar sonunda hayallerine kavuştu. 4,7 milyon kişiyi kapsayan EYT düzenlemesinden ilk etapta 2,2 milyon vatandaşın yararlanması bekleniyor. Şu ana kadar ise şartları uygun olanlar içerisinden 1,5 milyon kişinin emeklilik için bavşuruda bulunduğu belirtildi.

EYT liler sevinçten dört köşe oldu! Nisan ayında dört ödeme birden alacaklar!

Sabah Gazetesi'nin konuya ilişkin haberine göre Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yasal düzenlemenin ardından SGK'ya 1,5 milyonu aşkın başvuru yapıldı. Haberde, SGK çalışanlarının yoğun mesailer harcayarak başvuruda bulunan EYT'linin maaş bağlanma işlemlerini gerçekleştirdiğini belirtilirken, henüz emeklilik başvurusu ile ilgili işlemleri tamamlanmamış olan EYT'lilerin ise herhangi bir hak kaybına uğramayacakları kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön