19 / 05 / 2024

EYT'liler sevinçten dört köşe oldu! Nisan ayında dört ödeme birden alacaklar!

EYT'liler sevinçten dört köşe oldu! Nisan ayında dört ödeme birden alacaklar!

EYT düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 2,2 milyon vatandaş emekliliğe hak kazandı. Mart ayında başvuran EYT’liler ilk maaşlarını bu ay içerisinde alacak. Tabii EYT’lileri maaşın yanı sıra nisan ayında bekleyen başka sürprizler de var…



EYT’LİLERE YAPILACAK ÖDEMELER

EYT liler sevinçten dört köşe oldu! Nisan ayında dört ödeme birden alacaklar!

Emekli maaşı: Mart ayında emeklilik başvurusunu yapan Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) emekli maaşları nisan ayı içerisinde ödenecek. Emeklilik işlemleri tamamlanan EYT’lilerden SSK’ya mensup olanların maaşları 17 Nisan ile 26 Nisan tarihleri arasında ödenecek.  Bağ-Kur'dan emekliliğe hak kazananların maaşları ise 25 Nisan ile 28 Nisan tarihleri arasında banka hesabına yatırılacak.

Bayram ikramiyesi: Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi emeklilere bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Bu yıl emeklilere ödenen ikramiye miktarı da bin 100 liradan 2 bin liraya çıkarıldı. 21 Nisan’da başlayacak Ramazan Bayramı öncesi emekli maaşı bağlanan EYT’liler de ikramiye imkanından yararlanacak. Dolayısıyla nisan ayında EYT’liler emekli maaşlarının yanı sıra bayram ikramiyesi de alacak.

Promosyon: EYT'liler emeklilik başvurusu yaparken emekli maaşının hangi bankaya yatırılacağını kendisi tercih ediyor. Bankalar da yaklaşık 2,2 milyon kişiyi kapsayan EYT maaş pastasından pay almak ve müşteri kazanmak amacıyla maaşlarını taşıyan emeklilere 10 bin liraya varan promosyon ödemesi yapıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön