29 / 04 / 2024

EYT'liler ve emeklilik başvurusu yapanlar için çok kritik ikramiye detayı geldi! Bu tarihlere dikkat!

EYT'liler ve emeklilik başvurusu yapanlar için çok kritik ikramiye detayı geldi! Bu tarihlere dikkat!

Milyonlarca vatandaşın geliri bu yılın Temmuz ayında yeniden artacak. Temmuz zammı öncesi gözler emekli ikramiyelerine çevrilmişken EYT'lilerin ve emeklilik başvurusu yapanların dikkat etmesi gereken bazı tarihler bulunuyor. 



Temmuz 2024 zammını bekleyen emeklilerin yüzü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı bayram ikramiyesi zammıyla güldü. Yaptığı açıklamada emekli vatandaşların merakla beklediği bayram ikramiyesini 2018 yılında getirdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önce 1.000 TL'ydi, evvela 1.100 TL daha sonra sonra 2 bin TL'ye yükselttik. Önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin TL'ye çıkartacağız" demişti. Sabah'tan Faruk Erdem'in haberine göre böylelikle emekli vatandaşların yıllık ikramiye bedeli de 6 bin TL'ye yükseldi.

YENİ EMEKLİ OLANLAR DA FAYDALANACAK

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre 3 bin Türk Lirası emekli ikramiyesi için yasal düzenleme hazırlanarak TBMM'ye sunuldu. Ödenecek olan zamlı ikramiyeden Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan maaş alan tüm hak sahipleri faydalanacak. Bu arada emeklilik için gün sayan, başvurularını gerçekleştirmiş fakat işlemlerin bitmesini bekleyen veya yeni emekli olanlar da faydalanacak. Fakat bu konu ile ilgili olarak bazı tarihlere dikkat etmek gerekli.

EYT liler ve emeklilik başvurusu yapanlar için çok kritik ikramiye detayı geldi! Bu tarihlere dikkat!

EMEKLİ İKRAMİYESİ İÇİN BU TARİHLERE DİKKAT

Pek çok kişi tarafından da bilindiği gibi bayram ikramiyeleri SGK'dan maaş alanlara ödeniyor. Yani burada ana kriter maaş alıyor olmak. Bu nedenle de emekliler açısından da aylığı ödenenler veya ödenmeye, bir başka deyişle hesaplanmaya başlayanlar hak sahibi olmuş oluyor.

Bu sene için ilk ikramiye Ramazan bayramı öncesi 1-9 Nisan 2024 tarihlerinde verilecek. Yani 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla maaş almaya hak kazanmış veya kazanacak olan tüm emekliler bu ikramiyeyi almış olacak. Eğer EYT'liler veya diğer sigortalılar 31 Mart tarihine kadar emeklilik için başvuru yapmışlarsa, işlemleri bitmese bile Ramazan bayramı ikramiyesini hak edecekler.

Örnek vermek gerekirse, Şubat ayında başvuru yapan bir EYT'li sigortalı için ilk aylık tarihi 1 Mart tarihi olacak ve bu tarihten itibaren aylığı hesaplanmış olacak. Mart'ta başvuru yapan birisi için de emekli aylığı 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacak ve hesaplanacak. Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre böylelikle her iki emekli de işlemleri bitsin veya bitmesin toplu para alacağı zaman ikramiye de içinde olmuş olacak.

2024 yılının 2. ikramiyesi de Kurban bayramı öncesinde yani 10-15 Haziran 2024 haftasında hesaplara yatırılacak. Söz konusu bu durumda 31 Mart tarihine kadar emeklilik için başvuru yapmış olan EYT'liler ve sigortalılar işlemleri tamamlanmamış olsa dahi hem Ramazan bayramı hem de Kurban bayramı ikramiyelerini almış olacaklar. Ayrıca Nisan ve Mayıs aylarının sonuna kadar başvuru yapmış olan EYT'liler ve sigortalılar da yalnızca Kurban bayramı ikramiyesini alabilecekler.

 

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

2024 yılı inşaat metrekare maliyet fiyatları belli oldu! 

Ev almayı düşünenlere müjde! Finans uzmanı İslam Memiş 1.20 faizli konut kredisi için tarih verdi!


Geri Dön