19 / 05 / 2024

EYT'liler zam alacak mı? Merak edilen soru yanıt buldu

EYT'liler zam alacak mı? Merak edilen soru yanıt buldu

Emekli aylıklarına yapılan zam sonrasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasıyla emekli olanların zam alıp almayacağı merak ediliyor. SGK Uzmanı Özgür Kaya ile Özgür Erdursun, konuyla ilgili örnek vererek tek tek paylaştı. İşte tüm detaylar...



ZAM HANGİ EMEKLİYE KİMLERE YANSIYACAK?
TGRT Habere konuşan SGK Uzmanı Özgür Kaya emekli zammının beklentileri karşılamadığını vurguladı. Emeklilerin asgari ücrete yapılan yüzde 34-35 civarında bir zam oranı beklediğini belirten Yılmaz, "Kamuoyunun beklentisi asgari ücret civarında bir zam yapılmasıydı. Biraz geride kalmış oldu. Ortaya çıkan zam oranı 7.500 TL'nin üzerine edilmeden taban maaşa bağlanan aylığı yukarı çeker. Şu an taban aylığı 6 bin TL'nin altında maaş alanlar için yapılan zam bir anlam ifade etmeyecek. 7.500 TL'nin üstünde bağlananlara zam yansıyacak. Örneğin 10 bin TL maaş bağlanan emekli 12 bin 500 TL alacak. " dedi.

Kaya EYT'liler için şunları kaydetti:

"EYT dediğimiz hadise, emeklilikte yaş şartının ortadan kaldırılmasıdır. EYT'liye ayrı bir zam emekliye ayrı bir zam söz konusu değildir. EYT'li de bir emekli de normal şartlarda da emekli olan emeklidir. 2023 yılının birinci altı ayında emekli olanlar şartlar neyse ona göre zam alacaklar."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön