19 / 05 / 2024

EYT'lilere tam 25 bin 500 TL veriliyor! Tek tek açıklandı! Emekli maaşınız yatmadıysa dikkat!

EYT'lilere tam 25 bin 500 TL veriliyor! Tek tek açıklandı! Emekli maaşınız yatmadıysa dikkat!

1 milyonu aşan EYT'li emekli maaşlarına kavuşurken, aylığı bağlanmamış olanlara da 25 bin 500 TL veriliyor. İşte detaylar...



Bütün bu işlemleri kontrol etmenize karşın hala aylığınız bağlanmadıysa bu defa avans alma hakkınız bulunuyor. 

SGK'nın 2018/38 sayılı genelgesinin dokuzuncu bölümündeki madde kapsamında, kuruma tahsis talebinde bulunan sigortalı ve hak sahiplerine 90 gün içinde gelir ve maaş bağlanmaması halinde, kurumca gelir ve aylık bağlanmasına hak kazandığı anlaşılan sigortalı ve hak sahiplerine yazılı talep etmeleri halinde, gelecek alacaklarından mahsup edilecek şekilde avans ödemesi yapılabiliyor. 

Avans tutarı her üç ay için, bağlanacak aylıklarda net asgari ücretin 3 katını, gelirlerde ise net asgari ücretin 2 katını aşmamak şartıyla kurum tarafından belirleniyor. 

EYT lilere tam 25 bin 500 TL veriliyor! Tek tek açıklandı! Emekli maaşınız yatmadıysa dikkat!

Bu düzenleme ile 3 Mart tarihinden itibaren 90 gün içinde maaşları bağlanmamış olan EYT'liler yazılı olarak SGK'ya başvuruda bulunarak avans talep edebiliyor. Düzenleme kapsamında 3 asgari ücret yani 25 bin 500 liraya kadar avans çekilebiliyor. 

Asgari ücrete yapılacak Temmuz zammının ardından bu rakam da artacak. Buna göre 3 Mart tarihinde başvuran bir EYT'linin henüz maaşı bağlanmadıysa 2 Haziran sonrasında yazılı şekilde başvuruda bulunup avans alabilecek. 

SPK, 4 şirketin halka arzını onayladı!

Akaryakıt fiyatları değişti mi? Benzin, motorin, LPG'ye zam veya indirim var mı? Sürücüler rakamlara göz atın! 

Bu belediye 17 bin TL maaşla personel alımı yapacak! Detaylar ve başvuru şartları belli oldu!


Geri Dön