09 / 05 / 2024

EYT'lilere müjde! Tek seferde 461 bin TL verilecek

EYT'lilere müjde! Tek seferde 461 bin TL verilecek

Milyonlarca EYT’linin beklediği düzenleme için geri sayım devam ediyor. EYT düzenlemesi bekleyen çalışanlara 92 bin TL fark geliyor. Düzenlemenin hayata geçmesiyle, emeklilik başvurusunda bulunacak kişiler emekli olduğunda tazminat almaya alabilecek. İşte tüm detaylar...



İZİN PARALARI ALINABİLECEK
Özel sektör işçisinin de maaşa göre tazminat tutarını hesaplaması gerekecek. Yasayla emekli olana kıdem tazminatı ve birikmiş izinler verilecek.

İşçilerin tazminatlarını alması için Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuruda bulunması yeterli olacak. Dilekçede işten ayrılma nedeninin emeklilik olduğunun belirtilmesi gerekecek.

Kıdem tazminatı hesaplaması yapılırken; her 1 yıl için 30 günlük brüt ücret kadar hesaplama yapılacak. Brüt ücrete yıl içinde alınan düzenli ödemeler de dahil edilecek.

Kıdem tazminatları taksitle değiş peşin ödenecek. İşveren ancak işçinin açık ve yazılı onayını alırsa taksitler halinde kıdem tazminatını ödeyebilecek. EYT’liler aynı zamanda kullanılmayan izinlerin bedelini de iş akdini bitirdiğinde alabilecek. İzin ücreti, iş akdinin sona erdiği tarihe göre hesaplanabilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön