27 / 04 / 2024

EYT'lilere müjde! Tek seferde 461 bin TL verilecek

EYT'lilere müjde! Tek seferde 461 bin TL verilecek

Milyonlarca EYT’linin beklediği düzenleme için geri sayım devam ediyor. EYT düzenlemesi bekleyen çalışanlara 92 bin TL fark geliyor. Düzenlemenin hayata geçmesiyle, emeklilik başvurusunda bulunacak kişiler emekli olduğunda tazminat almaya alabilecek. İşte tüm detaylar...



EYT’liye 92 bin TL fark geliyor. 30 yılda tavandan emekli olan EYT’lilere tek seferde 461 bin TL ödeme yapılacak. Emekli olmayı bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurları için düzenlemede sona yaklaşıldı. Aralık’ta TBMM’ye geleceği tahmin edilen düzenleme hayata geçerse, EYT’liler emeklilik başvurusu yapacak ve tazminat alabilecek. Alınacak para kıdem tazminatına göre hesaplanmış olacak.

EYT kapsamında yaklaşık 4 milyon civarında kişinin emekli olacağı tahmin edilmekte. İlk etapta 1,5 milyon kişi emekli olacak. Kademeli sistemle emekli olan kişi sayısı 4 milyona kadar ulaşacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön