14 / 05 / 2024

EYT’lilerin beklediği haber ne zaman gelecek? İşte yanıtı!

EYT’lilerin beklediği haber ne zaman gelecek? İşte yanıtı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)’liler kendileri için yapılan düzenlemenin ne zaman yasalaşacağını merak ediyor. Yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin faydalanması beklenen düzenleme henüz yasalaşmadığı için resmi başvuru da yapılamıyor.Peki EYT ne zaman yasalaşacak?



Edinilen bilgilere göre, EYT yasasının 9 Ocak haftasında Meclis gündemine getirileceği bildirilirken, henüz yasalaşma süreci gerçekleşmediği için şu an yapılan müracaatlar geçerli olmayacak.

Söz konusu düzenlemenin yasalaşması için ayrı bir teklif olarak önümüzdeki hafta Meclis gündemine getirileceği bildirildi.

EYT’lilerin beklediği haber ne zaman gelecek? İşte yanıtı!

Geçtiğimiz yılın son günlerine doğru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı EYT düzenlemesini içeren kanun teklifinin, gelecek hafta Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerin ardından Genel Kurul süreci başlayacak teklifin, ocak ayı içinde yasalaştırılması öngörülüyor.

Düzenlemede henüz yasalaşma süreci  gerçekleşmediği için şu an yapılan müracaatlar geçerli olmayacak. Ancak yasal süreç tamamlandıktan sonra başvurular, e-Devlet üzerinden SGK'ye yapılabilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön