08 / 05 / 2024

EYT’yi kıl payı kaçıranlara müjde! 2000 yılı sonrasına erken emeklilik gelebilir!

EYT’yi kıl payı kaçıranlara müjde! 2000 yılı sonrasına erken emeklilik gelebilir!

Eylül 1999 öncesi işe girenlerin emekli olmasını sağlayan EYT son şeklini alırken, emeklilik hayali bu düzenlemede suya düşenler için yeni bir düzenlemenin gelebileceği belirtiliyor. Peki bu düzenlemeden kimler yararlanabilecek? Erken emeklilik düzenlemesi kimleri kapsayacak? İşte ayrıntılar…



Ankara kulislerine düşen yeni habere göre, 2000-2008  arasındaki dönemde sigortalı ilk işe girişi yapılanları kapsayacak yeni bir çalışma yapılıyor. Bu düzenlemenin emeklilik yaşını iki sene geriye çekeceği ve seçim öncesinde bu çalışmanın duyurulacağı belirtiliyor.

İNTİBAK DÜZENLEMESİ DE GELEBİLİR

Bir başka müjdeli haber de intibak konusunda.  İntibak yasası çalışan kesim tarafından uzun süredir dillendiriliyor. Bunun nedeni ise 2000 yılından sonra emekliliğe hak kazanmış SSK (4A) ve Bağ-kur (4B) sigortalı çalışanlar, aynı prim kazancı ve prim gün sayıları olmasına rağmen, 2000 yılından önce emekli olanların kendilerinden daha fazla emekli maaşı almasından kaynaklanıyor.  

EYT’yi kıl payı kaçıranlara müjde! 2000 yılı sonrasına erken emeklilik gelebilir!

Bir intibak düzenlemesi yapılarak aradaki farkın kapatılması talepleri yükselirken,  bu konuya ilişkin de bir çalışma yapılarak SGK ve Bağ-Kur arasında primlerin eşitleneceği belirtiliyor. Son yapılan intibak düzenlemesinden yararlananlar 350 TL’lik maaş artışı yaşarken, yapılacak yeni bir düzenlemeyle mağdur kesimlerin maaş artışının 1.300 TL’ye kadar çıkabileceği kaydediliyor.

Otomobil alacaklar müjde! Fiyatların düşmesini sağlayacak haber geldi!

Kredi başvurusu yapacakların dikkatine… Düşük kredi notu nasıl yükseltilir?  

Teknoloji devi Xiaomi’de istifa depremi!  Küresel Başkan Yardımcısı ayrıldığını duyurdu!

3-5 kuruş için evinizden olmayın! Tapuda bunu yapmanın cezası ağır!

Sakın kaçırmayın! Yarın MTV taksit ödemesi için son gün!  MTV ödenmezse cezası kaç TL?

EYT’de son dakika! Az önce açıklandı! Milyonlara çalışana zorunlu emeklilik müjdesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön