03 / 05 / 2024

Eyüp Akbal: Tasarruf Finansman Modeli daha da güvenli olacak!

Eyüp Akbal: Tasarruf Finansman Modeli daha da güvenli olacak!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, ‘Tasarruf Finansman Modeli’ şirketleri için BDDK başvuruları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tasarruf Finansman Modeli daha da güvenli olacak" dedi.




Ülkemizde toplamda 350 bin kişinin dahil olduğu ‘Tasarruf Finansman Modeli’ şirketleri için BDDK başvuruları ile ilgili detaylar önümüzdeki ay netleşecek. Sektördeki 29 senelik geçmişiyle sektörün öncü şirketleri arasında yer alan FuzulEv’in başlayacak olan yeni döneme 2 sene önceden hazır olduğunu anımsatan FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, “Kurum olarak zaten hem şeffaflığımız hem de sermaye yeterliliğimiz ile sektöre örnek oluyorduk. 25 Mart’ta yaptığımız başvurunun da temmuzda netliğe kavuşması ile birlikte hem süreç artık devlet kontrolünde olacak hem de yatırımcılar kendini daha güvende hissedecek.” şeklinde konuştu.

Eyüp Akbal: Tasarruf Finansman Modeli daha da güvenli olacak!

Pazar payı çok hızlı bir şekilde artacak

Yüksek kredi faizlerine ve kredi maliyetlerine katlanmak istemeyen veya  bütçesine göre ev ve otomobil olmak isteyen topamda 350 bin kişinin sisteme dahil olduğunu dile getiren Eyüp Akbal, “Tasarruf Finansman Modeli, faizsiz, peşinatsız ve kredisiz olarak ev sahibi olmak isteyen tüm kesimlere hitap ediyor. Türkiye’deki gayrimenkul sektöründe bu model ile konut sahibi olanların payı yüzde 15. Fakat yeni düzenlemeler ve BDDK sürecinin tamamlanmış olması ile birlikte Pazar payının çok hızlı bir şekilde artacağını öngörüyoruz. Kısa sürede yüzde 30’lara çıkması çok uzak bir hedef değil” dedi.

Mevcut düzenlemelerin oluşabilmesi için sektör adına Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmeleri 2 senedir FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal yürütüyordu. Beklenen süreç başladıktan sonra da ilk başvuru yapan şirketler arasında bulunan FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Akbal son olarak yaptığı açıklamada sermaye yeterliliği ve daha şeffaf süreçler gibi yeni zorunlulukların, sektörü daha güvenli olarak büyüteceğini söylüyor.

Tasarruf finansman şirketleri BDDK yönetmeliklerine girdi!


Geri Dön