28 / 04 / 2024

TMSF'ye devredilen tasarruf finansman şirketleri ne olacak?

TMSF'ye devredilen tasarruf finansman şirketleri ne olacak?

2022 senesine yönelik hedeflerini açıklayan FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, tasarruf finansman şirketlerine yönelik açıklamalarda bulundu. 



FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, 2022 senesine yönelik hedeflerini açıkladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Akbal, TMSF'ye devredilen tasarruf finansman şirketlerine yönelik de açıklamalarda bulundu. 

Akbal, dünyada yükselen bir enflasyon olduğunu, bunun bütün ülkelerde emtia fiyatlarını baskıladığını belirterek, gayrimenkul fiyatlarındaki artışın bir süre daha devam etmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

Türkiye'de kasımda faizlerin tüketicinin hissedeceği şekilde düşmeye başladığını hatırlatan Akbal, "Konut kredilerinde bunu görebiliyoruz. Bununla birlikte yüksek enflasyon ortamında herkes daha açık gördü ki en iyi yatırım gayrimenkul, değeri azalmıyor. Dolayısıyla ben önümüzdeki yıllarda ev sahipliği oranının artacağını düşünüyorum. 2020'den kalan ve bu yıla da yansıyan talep artışı, 2022'de de devam edecektir." dedi.

TMSF ye devredilen tasarruf finansman şirketleri ne olacak?

Akbal, tasarruf finansman şirketlerine yönelik BDDK'nın aldığı karara ilişkin değerlendirmelerde de bulunarak şu açıklamalarda bulundu: 

"Burada sürecin bizzat takipçisi oldum. Vatandaşın lehine, şirketlerin de daha güçlü bilançolara sahip olmasını hedefleyen BDDK adımını olumlu buluyorum. Burada 6 şirket geriye kaldı. Tasfiye sürecinde olup Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen şirketlerle ilgili birleşmeler de olabilir. Bu konuda o şirketlerin temsil ettiği yaklaşık 50 bin müşterinin mağduriyetini gidermek amacıyla alternatif çalışmalarımızı TMSF'ye sunduk, gelişmeleri bekliyoruz. Ben vatandaşlarımızın güçlü şirketlerle yoluna devam etmesini tavsiye ederim. Gelinen aşamada biz tasarruf finansman şirketi olarak lisans almayı bekliyoruz. Yakın zamanda lisansımızı alıp 2022'de yolumuza devam edeceğiz. Burada 100 milyon lira sermaye şartı getirildiği için sektör olarak bankalardaki gibi bir devlet garantörlüğü talep ediyoruz. Gelecek yıl bu talebimizin de takipçisi olacağız."

Faizsiz konut şirketlerinde kaç mağdur var?


Geri Dön