06 / 05 / 2024

Eyüp Sabri Tuncer Avrupa'da mağaza açacak!

Eyüp Sabri Tuncer Avrupa'da mağaza açacak!

Engin Tuncer EST 1923 markasıyla yurtdışında ve özellikle Avrupa ülkelerinin başkentlerinde mağaza açacaklarını ifade etti



Antibakteriyel ürün yapan firma sayısı domuz gribinin etkisiyle 3'ten 60'a çıktı. Dr. Renault Paris, Pürel ve Eczacıbaşı'nın ardından kolonyalarıyla tanınan Eyüp Sabri Tuncer de yeni markası EST 1923'le antibakteriyel pazarında jel, sprey ve mendil ürünlerini piyasaya çıkardı.

Eczanelerde satılacak EST 1923'ün spreyleri 6 liradan, jel ve mendilleri ise 5 liradan alınabilecek. Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkan Vekili Engin Tuncer, iki ayda temizlik ve hijyen sektörünün yüzde 64 büyüdüğünü, bu pazar içinde daha önce yüzde 10 paya sahip olan antibakteriyel ürünlerin payının da yüzde 30'a yükseldiğine söyledi. Tuncer, şöyle konuştu:
“Salgın haberlerinin çıkmasından önce antibakteriyel ürünler konusunda üretim yapan firma sayısı 3 iken, bugün bu sayının 55-60 arasında olduğu tahmin ediliyor. Buna merdivenaltı diye adlandırılan, sağlıksız üretim yapan firmalar da eklendiğinde bu sayı daha da artıyor. Ancak sağlık ve hijyen açısından son derece önem taşıyan bu ürünlerin gerçek amacına ulaşabilmesi için belli standartlarda ve kalitede üretilmesi gerekiyor.”

Avrupa'da mağaza açacak
Antibakteriyel ürünler üretmek için 5 yıl önce başvuruda bulunduklarını ancak talep olmadığı için bu projeyi beklettiklerini belirten Tuncer, “Domuz gribiyle tüketim artınca biz de bu pazara girmeye karar verdik. Yılsonuna kadar antibakteriyel sprey, mendil ve jelin satışının 20-250 bin adet olmasını bekliyoruz” dedi.
Tuncer, 2010 yılında EST 1923 markasıyla yurtdışında ve özellikle Avrupa ülkelerinin başkentlerinde mağaza açacaklarını ifade etti.

Antibakteriyel ürünleri kullanırken dikkat
Eyüp Sabri Tuncer'in ürettiği yeni antibakteriyel ürünün lansmanında konuşan şirketin Teknik Koordinatörü Sönmez Hafızoğlu da antibakteriyel ürünlerin kullanımında dikkat edilmesi gerekenler hakkında şu bilgileri verdi:
-  Antibakteriyel hijyen ürünler, su ve sabunun bulunmadığı ancak ellerde hijyenin sağlanması gerektiği durumlarda kullanılır. Bu ürünler su ve sabunun yerine geçen değil, bu temizliği destekleyen ürünlerdir.
-  Bu tür ürünler çok sık kullanılınca ellerde bakterilere karşı direnci düşürmesi söz konusudur. Örneğin bu ürünleri ilk kez sürdüğünüzde tek bir damla jel elinizdeki mikrop ve bakterileri öldürebilirken, kullanıma devam ettikçe, ellerdeki bakteriler bu ürüne karşı güçleneceği için daha büyük miktarlarda kullanılması gerekebilir. Bu açıdan antibakteriyel ürünlerin yerli yersiz, gereksiz sıklıkta kullanılması, ürünün etkisinin azalmasına yol açabilir.
-  Antibakteriyel ürünler içerdiği etil alkol ve diğer bileşenler nedeniyle göze temas edip de eğer yıkama işlemi geç kalırsa, geçici görme kayıplarına neden olabilir. Ancak merdivenaltı üretimde etil alkol yerine metil alkol kullanılma tehlikesi ise ciddi bir körlük riski taşır. Bu nedenle metil alkolle yasalara aykırı üretilen ürünlerin kesinlikle kullanılmaması gerekir.
-  Elde açık yara olması durumunda, içeriğindeki alkol damarları genişleterek kanamanın durmasına engel olabileceği için, kullanılması önerilmez. Herhangi bir şekilde cilt altına geçişinin olabileceği egzama gibi durumlarda ise doktor tavsiyesine göre kullanılması gerekir.
Milliyet


Geri Dön