26 / 11 / 2024

Fadıl Akgündüz hakkında suç duyurusu!

Fadıl Akgündüz hakkında suç duyurusu!

Caprice Gold ve Caprice Maldivler projesi mağdurları, Fadıl Akgündüz ve çalışanları hakkında nitelikli dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu...




Caprice Gold ve Caprice Malpler projesi mağdurları, Fadıl Akgündüz ve çalışanları hakkında nitelikli dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Piyasayı 800 milyon lira dolandırdığı ileri sürülen Akgündüz’ün akrabalarına devrettiği tespit edilen şirketlerine el konulması talep edildi.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçeyle başvuran 25 Caprice Gold mağduru, Fadıl Akgündüz ve bir dönemin ünlü futbolcularından Tanju Çolak hakkında “nitelikli dolandırıcılık” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre, kamuoyunda bitiremediği projelerle ve arkasında bıraktığı on binlerce mağdurla ün yapan ve en son Bayrampaşa’daki Caprice Gold Otel projesi ile yaklaşık 500 milyon lira tutarında dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen Fadıl Akgündüz’ün de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na önceki gün suç duyurusunda bulunuldu. 22 Ocak 2015 tarihli şikâyet dilekçesi “2015/11724” soruşturma numarasıyla işleme konuldu. Ekleriyle birlikte 561 sayfayı bulan suç duyurusunda şikâyet edilen isimler Mehmet Fadıl Akgündüz, İbrahim Obut, Avniye Obut, Abdurrahman Akarsu ve Tanju Çolak olarak sıralandı. Mağdurlara “nitelikli dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olmak” suçlaması yöneltildi. Caprice mağdurlarının avukatı Dr. Acun Papakçı, “Dünyada bilinen ve dolandırıcılık olduğu kabul gören Ponzi sistemiyle” yatırımcıların kandırıldığını iddia ederek şikâyet edilen 5 isim hakkında “kamu davası açılmasını” ve “mallarına el konulmasını” talep etti. Papakçı, “Şikâyet edilenlerden Tanju Çolak şirketin pazarlama müdürü olarak yatırımcılara devremülk pazarlanması anında suç örgütüne katılmıştır.” dedi. Şimdilik 25 mağdur için şikâyetçi olduklarını belirten Papakçı, diğer mağdurların da dava açılması durumunda müdahil olacaklarını söyledi. Dilekçede yürütülen faaliyetin dünyada dolandırıcılık olduğu kabul gören ‘Ponzi sistemi’ olduğunu kaydeden Papakçı, “Gerçekten de yatırımcılardan para toplarken devremülkleri geri kiralayan ve yeni yatırımcılardan gelen paralardan kira ödeyen bu sistemde daha bitmemiş devremülkler için milyonlarca lira kira ödenmesinin söz konusu olduğu, bunun aslında göz boyamak için yapıldığı, yatırımda vaat edilenlerin gerçekçi olmadığı ve bir pembe balon ile yatırımcıların kandırıldığını özetlemeye çalıştık. Bu faaliyeti Jetpa’da cumhuriyet savcılarının nitelikli dolandırıcılık olarak görerek iddianame hazırladıklarını ve hatta mahkûmiyet kararları verildiğini de belgeleriyle belirttik. Bundan sonra iddianame hazırlanarak kamu davası açılmasını bekliyoruz.” dedi. Ponzi sistemini  Papakçı şöyle anlattı: “Ponzi sisteminin kurucusu Charles Ponzi, İtalyan asıllı bir Amerikalı. Ponzi sahte çek nedeniyle tutuklanmış, hapisten çıktıktan sonra yasa dışı olarak İtalyanları Amerika’ya soktuğu için tekrar hapse girmiştir. Ponzi sisteminin en önemli özelliği, yapılan yatırımların karşılığında kâğıt üzerinde yüksek kâr vaat edilmesi. Yatırım karşılığında vaat edilen bu getiriler, yeni yatırımcılardan gelen paralar ile finanse edilmekte. Ponzi sisteminde yatırımcılar kendilerine ödenen paraların yeni yatırımcıların yatırımlarından finanse edildiğini bilmemekte, yüksek kazançlı işler yapılarak kâr sağlandığına ve bölüşüldüğüne inandırılmaktadır.”


300 DİDİM CAPRİCE ÇALIŞANI İŞTEN ATILDI


Öte yandan mali krizdeki Akgündüz’ün Didim’deki Caprice Otel’de, 300’e yakın otel çalışanını tazminat ödemeden işten çıkardığı ortaya çıktı. İşçiler, olayı yargıya taşırken dava açan ve ismini vermek istemeyen bir işçi, “Bize başka bir seçenek bırakmadı. Bunca zamandır yaşanan hukuksuzlukların incelenmesi ve kıdem tazminatlarımızı almak için davalarımızı açtık. Fadıl Akgündüz’e karşı direnişimiz devam edecek.” dedi.


Zaman


Geri Dön