28 / 04 / 2024

Fadıl Akgündüz'e dava şoku: 35 bin Euro’nun faiziyle ödenmesine karar verildi!

Fadıl Akgündüz'e dava şoku: 35 bin Euro’nun faiziyle ödenmesine karar verildi!

Türkiye’de pek çok şahsı dolandırdığı suçlaması ile yargılanan Fadıl Akgündüz hakkında bir dolandırıcılık haberi de  Almanya’dan geldi. Avrupa’da ikamet eden bir gurbetçi  Akgündüz aleyhine dava açtı. 



Fadıl Akgündüz’e Almanya'da dava açıldı. Habertürk'te yer alan habere göre; Birçok gurbetçi gibi Ramazan Çelik de, JETPA’nın Almanya ve pekçok ülkede yapılan tanıtımların etkisinde kaldı. Biraz birikimi olan Çelik, Jetpa Holding’in Almanya’daki şirketine gitti. Şirket yetkilisi A. A., Çelik’e Türkiye’de kurulması planlanan İmza markalı otomobil projesininin detaylarını anlatarak ikna etti. Bu şahıs, Çelik’e yapacağı ödemeyi, kâr payı ile iade alacağını “Banka kadar sağlamız” sözleri ile belirtti. Çelik, birikimini şirketin hesabına yönlendirdi. Çelik’in 3 Mart 1999 senesinde gerçekleştirdiği bu para yatırma işleminin ardından geçen bir süre sonra JETPA açısından işler pek yolunda gitmedi. 2001 senesinde Çelik’in birikimini yatırdığı şirket kapandı. Çelik de, benzer durumdaki birçok gurbetçi gibi, verdiği parasını geri almak için uğraşlarını sürdürmeye başladı.

Fadıl Akgündüz e dava şoku: 35 bin Euro’nun faiziyle ödenmesine karar verildi!

35 BİN EURO’LUK ÖDEME

Çelik, almak istediği tahsili için Frankfurt Main Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Çelik’in açmış olduğu davada, davacı olduğu Jetpa Holding, Fadıl Akgündüz ve eşi Birsen Akgündüz ile, Akgündüz’ün ortağı Sacit Duran bulunuyor. Yapılan soruşturma sonrası mahkeme, Çelik’i haklı gördü. Mahkeme, Çelik’in usulsuz bir şekilde kaldırıldığına karar vererek ödemiş olduğu 35 bin Euro’yu faizi ile alınmasını hükmetti.

‘KİMSE KANDIRILMADI’

Çelik, Almanya mahkemesinde çıkan karar sonrası işelmlerin Türkiye’de de geçerli olabilmsei için Türkiye'de yeni bir dava açtı. Bu defa, Bakırköy 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde geçen sene, ‘tanıma ve tenfiz’ davası açıldı. Fadıl Akgündüz’ün avukatları, “Kimsenin kandırılması durumu söz konusu değil. Ortada herhangi bir usulsüz işlem yok” diye savunma yaptı. Davalı konumda olan Sacit Duran adına yapılan savunmada ise, “Davacı Ramazan Çelik’in para yatırdığı şirket ile müvekkilin ilgisi yok. Duran, Jetpa Holding AŞ’deki hisselerini de yıllar sonra mahkeme yolu ile alabildi” denildi. Çelik'in davası hahkeme de yapılan yargılama sonrası kabul edildi. Mahkeme, Almanya mahkemesinin verdiği kararı önünde herhangi yasal bir engel bulunmadığı beyan etti. Mahkeme, Çelik’e yapılacak geri ödemede, Sacit Duran dışındaki kişiler ile Jetpa Holding AŞ’nin sorumlu olduğuna hükmetti. Mahkeme, Çelik’e 35 bin Euro’luk ödemenin son 12 yıllık faizi ile yapılması gerektiğini kaydetti. Verilen kararla, Çelik, alacağı ödemeler için işlem gerçekleştirebilecek.

Fadıl Akgündüz e dava şoku: 35 bin Euro’nun faiziyle ödenmesine karar verildi!

KONUTLAR İÇİN KAZMA BİLE VURULMADI

Fadıl Akgündüz bu zamana kadar, tamamlanmamış bir dizi Proje ile gündemi meşgul etti. Akgündüz, Jet-Kent adında konut inşa etti. Ankara, İstanbul ve Antalya’da binlerce konut inşa edileceğini açıklandı. Söz konusu projelerden bazıları tamamlanırken, önemli bir çok pğroje için kazma dahi vurulmadı.

Fadıl Akgündüz iflas etti: Jetpa Holding'te tasfiye süreci başladı!

Fadıl Akgündüz'ün yargılandığı davaya yeni erteleme!


Geri Dön