29 / 04 / 2024

Fadıl Akgündüz tutuklandı!

Fadıl Akgündüz tutuklandı!

"Jet Fadıl" lakaplı Fadıl Akgündüz, Devremülk yolsuzluğu soruşturmasında sevk edildiği mahkemece tutuklandı, yatırımcılar, Akgündüz'ün başlattığı projeleri bitirmediğini ve verdikleri paraları geri alamadıklarını iddia etmişti.




İstanbul Bayrampaşa'da yaptığı bir projede yatırımcılara verdiği sözü yerine getirmediği gerekçesiyle yapılan suç duyuruları üzerine hakkında soruşturma başlatılan işadamı Fadıl Akgündüz dün savcılığa ifade verdi. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı, Fadıl Akgündüz'ü 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik Akgündüz'ü tutukladı.

Bayrampaşa'daki Capris Gold Yatırımcılar Derneği, Fadıl Akgündüz tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek geçtiğimiz Şubat ayında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Yatırımcılar, Akgündüz'ün başlattığı projeleri bitirmediğini ve verdikleri paraları geri alamadıklarını iddia etmişti.



Posta


Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


Yatırımcılarına verdiği sözleri yerine getirmediği gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemeden serbest kaldığı belirtilen Fadıl Akgündüz'ün, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklandığı ortaya çıktı. 


İstanbul Bayrampaşa'daki Caprice Gold ve Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projeleriyle ilgili mağdur edildikleri gerekçesiyle Akgündüz ve şirket yöneticileri aleyhine suç duyurusunda bulunan birçok mağdurun avukatı Acun Papakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akgündüz'ün serbest bırakılmadığını, "nitelikli dolandırıcılık"tan tutuklandığını ifade etti. 


Akgündüz'ün, dün İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'ne gelerek, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Nihat Karpınar'a ifade verdiğini belirten Papakçı, Akgündüz'ün tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiği ve duruşmasının yapılmasının beklendiği sırada serbest bırakıldığına dair haberler yayınlandığına dikkati çekti. 


"Kaçma şüphesi gerekçesiyle tutuklandı"

Bu haberlerin yanlış bilgi dolaşımından kaynaklandığını anlatan Papakçı, "Fadıl Akgündüz, kuvvetli suç şüphesi ve kaçmaya dair somut olguların varlığı gerekçeleriyle, şirket yöneticisi olarak şirket ve kooperatif dolandırmak suçundan tutuklandı. Tutuklanmasına rağmen bu sabah saatlerine kadar 'serbest bırakıldı' haberleri geçmeye devam etti" diye konuştu.


AA



Bu haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Caprice Gold ve Maldivler projeleri nedeniyle hakkında yolsuzluk soruşturması başlatılan Fadıl Akgündüz tutuklandı.

İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçlamasıyla tutuklanan Akgündüz hakimlikte bitiremediği projeleri tanıttı. 

 

Habertürk'ün haberine göre, Akgündüz savcılık sorgusunda kendisine yöneltilen suçlamaların ticari olaylarla ilgili olduğunu söyledi. "Dünya İslam Koferansında dünyanın ilk İslami otelini yapmış kişi olarak ödül aldım" diyen Akgündüz, "Medyada yapılan bazı haberler, bu haberlerde beni engellemeye yönelik haberlerdir, bu projede büyük büyük projedir. Böyle haberlerle netice olarak bu proje 1,5 yıl önce de durdu. bu da mağduriyetlere sebep oldu" dedi.

 

Projelerin tamamlanması için nakit sıkıntısı çekildiğini söyleyen Fadıl Akgündüz, 1 Kasım seçimlerinin ardından piyasalarda rahatlama olduğunu gözlemlediklerini belirterek, "Gerekli kaynağın 2-3 katı her an harekete geçebilecek duruma gelmiştir" dedi. Akgündüz ifadesinde, "Şunu söylemek gerekir ki tamamen ticari konudan kaynaklanan bir itilaf söz konusudur. Müşteki avukların konuyu cezai zemine taşımak istemesinin hiçbir gerekçesi ve delili yoktur" dedi.

 

KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ NEDENİYLE TUTUKLANDI

 

Savcılık, Akgündüz'ün ifadesinin ardından tutuklanmasına karar verdi. Gerekçe olarak, "kuvvetli suç şüphesi", "şüphelinin kaçması veya kaçacağı olgsunu oluşturan somut olgular" nedeniyle adli tedbirin yetersiz kalacağı işaret edilerek Akgündüz'ün tutuklanmasına karar verildi.


Haber Bugün Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Kamuoyunda “Jet Fadıl” olarak bilinen İşadamı Fadıl Akgündüz, 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla tutuklandı. İstanbul Bayrampaşa'da yaptığı Caprice Gold ve Maldivler'deki Caprice Maldivler projesinde yatırımcılara verdiği sözü yerine getirmediği gerekçesiyle yapılan suç duyuruları üzerine hakkında soruşturma başlatılan Akgündüz, önceki akşam İstanbul Çağlayan’da savcılığa ifade verdi. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı, Fadıl Akgündüz'ü “Nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hâkimlik Fadıl Akgündüz'ün “Kuvvetli suç şüphesi ve kaçmaya dair somut olguların varlığı gerekçeleriyle” tutuklanmasına karar verdi. Akgündüz hakkındaki “serbest bırakıldı” haberlerinin ise doğru olmadığı kaydedildi.  


Bugün


Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Bayrampaşa'daki "Caprice Gold" ve "Caprice Gold Maldivler" projelerini bitiremeyen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektupla yardım isteyen kamuoyunda Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz hakkında başlatılan devremülk yolsuzluğu soruşturması kapsamında tutuklandı. İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçlamasıyla tutuklanan Akgündüz hakimlikte ticari zararı telafi edebilecek kaynağı olduğunu öne sürerek, "Bunlar bu seçimden sonra açılan piyasada çözüme kavuşacaktır" dedi. Akgündüz ayrıca Türkiye'nin otomobilini yaptığı için karalandığını öne sürdü. 

 

Kamuoyunda Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz hakkında İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Caprice Gold ve Caprice Gold Maldivler projesi ile ilgili "nitelikli dolandırıcılık" soruşturması başlatmıştı. Soruşturma kapsamında önceki gün savcı Nihat Karapınar'a ifade veren Akgündüz ardından tutuklanma istemiyle İstanbul nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedildi. Akgündüz hakimlik sorgusunun ardından 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçundan tutuklandı. Hakimlik kararında dosyadaki 27 Ağustos 2015 tarihli rapor, müşteki beyanları ve sayısı, dosyada esasa etkili tüm bilgi ve beyanlar dikkate alındığında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir somut delillerin bulunduğunu belirtti. Hakimlik Akgündüz'ün kaçması veya kaçacağı olgusunu oluşturan somut olguların varlığına değinerek, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağını belirtti. 

 

"Ödül aldım"

 

Akgündüz hakimlikteki ifadesinde, Dünya İslam Konferansı'nda da dünyanın ilk islami otelini yapmış kişi olarak ödül aldığını belirtti. Bayrampaşa'daki projesinin 7 hilal sertifikası aldığını aktaran Akgündüz, "1300 odalı bir otel, bu otelin arsasını Caprice firması almış, proje gelirinin yüzde 20'sine tekabül eden odaları devremülk olarak satışa açmış, Nisan 2014'e kadar da bu yüzde 20'lik kısmın yüzde 17'lik kısmını satmış. Buradan elde edilen tüm gelirleri Maliye Müfetttişliğince de burada kullanıldığı ispat edilmiş" dedi.

 

Engellenmiş

 

Projeyle ilgili satış yüzde 17'ye ulaştığında medyada kendisini engellemeye yönelik haberler yapıldığını öne süren Akgündüz, "Bu proje büyük projedir. Böyle haberlerle netice olarak 1.5 yıl önce de durdu. Bu da mağduriyetlere sebep oldu. Yüzde 85'i bitmişti" dedi. Projeyi birçok kişinin inceleyip karlı olduğunu düşünerek yatırım yaptıklarını savunan Akgündüz, "Bu projenin nakit sıkıntısına girdiği tarihten sonra toplam 8400 yatırımcısı olan projenin 350 kişi şikayetçi olmuşlardır. Bu kişiler de projenin bitirilmesini istemektedirler" dedi.

 

Seçim atfı

 

Akgündüz, projenin bitmesi için 70 milyon Euroluk bir kaynağa ihtiyaç olduğunu aktararak, "Bu piyasanın son iki yıldır yaşadığı ve siyasi istikrarın bozulduğu dönemde piyasanın da yaşadığı sıkıntılardan dolayı böyle büyük yatırımcıları bulmak ve ikna etmek çok zordur. Ancak 1 Kasım seçimlerinden sonra piyasada ciddi rahatlama olduğunu gözlemlemekteyiz. Bize gelen tekliflerden de görüyoruz. Hem Didim oteline hem başka gayrimenkullerimize daha iştahlı tekliflerde bulunmaktadırlar" dedi.

 

Avukatları suçladı

 

"Müşteki avukatların konuyu cezai zemine taşımak istemesinin hiçbir gerekçesi ve delili yoktur" diyen Akgündüz, "Bu şikayetlerden bir kısmı anladığım kadarıyla medyada adı geçen Acun Papakçı tarafından organize edilmiştir. Medyaya haber olmasındaki ana konu da o avukatın veya diğer avukatların müvekkil aramasından dolayıdır" diyerek avukatları suçladı. 

 

Kaynağı varmış

 

Herkesin bir ticaret gelir kaybına uğradığının açık olduğunu kaydeden Akgündüz, "Ama bunu telafi edecek kaynağımız vardır. Bunlar bu seçimden sonra açılan piyasada çözüme kavuşacaktır. Bu şikayet dilekçesi veren kişiler burada olsa 'bu şahıs bu projeyi bitirsin' derler, çözüm isterlerdi" dedi.

 

Karalanıyormuş

 

Kendini 56 yaşına gelmiş Türkiye'nin tanıdığı kişilerden olarak tanıtan Akgündüz, şunları söyledi: "Türkiye'nin otomobilini yaptığım kişi olduğumdan başka kişiler tarafından karalanmaktayım. Bu şirkette yetkili de değilim. 20 yıldır doğuda 5 vilayette 5 otomobil fabrikası kurulması için 284 milyon Euro para harcadı grubum. Bir fabrikanın inşaatı 1999 yılında Siirt'te başladı. Ama her ne hikmetse doğudaki karmaşıklığın birilerine yaradığı anlaşılıyor ki içerden ve dışardan birileri beni engellemeye çalışıyor. Zaten bu yaşımdan sonra bu tahakkatim kalmadı. Bıraksınlar da bu projeleri tamamlayalım. Bu projelerdeki yatırımcıların da mağdur olmasının kimseye bir faydası yok."


Cumhuriyet


Geri Dön