28 / 04 / 2024

Fadıl Akgündüz tutuklandı!

Fadıl Akgündüz tutuklandı!

349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut'un bugünkü duruşmada tutuklanmalarına karar verildi.



İstanbul Bayrampaşa'daki Caprice Gold projesi ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı gerçekleştirilen toplamda 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz ve akrabalarının da aralarında yer aldığı toplamda 6 sanığın yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, söz konusu duruşmaya, Siirt'ten Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz ile yeğeni Mehmet Salih Obut'un tutuklanmasına karar verildi.

Fadıl Akgündüz tutuklandı!

Verilen detaylara göre, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Fadıl Akgündüz Siirt'ten SEGBİS ile katılım sağladığ. Yine verilen bilgiye göre, davanın tutuksuz sanığı yeğeni Mehmet Salih Obut ile bazı müştekiler de mahkeme salonunda yer aldı.

Merakla beklenen duruşmada savcı mütalaasını açıkladı. Daha sonra Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut'un tutuklanmasına karar verildi.

FADIL AKGÜNDÜZ İKİNCİ KEZ TUTUKLANMIŞ OLDU

Odatv'de yer alan habere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanmış olan iddianamede, Fadıl Akgündüz beraber yargılanan 5 sanığa 349 müştekiye yönelik "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan ayrı ayrı 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ayrıca yine verilen bilgiye göre, Fadıl Akgündüz, 22 Aralık 2015 tarihinde tacir ya da şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı suçundan tutuklanmıştı. 28 Mart 2017 tarihinde çıkarıldığı mahkemede ise yeğeni Mehmet Salih Obut ile birlikte tahliyesine karar verilmişti.


Geri Dön