10 / 05 / 2024

Fadıl Akgündüz'den yeni savunma: İnsanların mağduriyetlerini gidereceğim!

Fadıl Akgündüz'den yeni savunma: İnsanların mağduriyetlerini gidereceğim!

Bayrampaşa'da Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devre mülk sattığı kişilerden para toplayarak projeyi bitirmediği iddiasıyla tutuklu yargılanan 'Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz, savunmasını yaptı. İşte ayrıntılar...



27 Ocak tarihinde görülen duruşmada Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut tutuklanarak cezaevine götürülmüştü. Bugün İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Fadıl Akgündüz, olduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuklu sanık Mehmet Salih Obut mahkemede hazır bulundu. 

Sözcü'den Hayati Arıgan'ın haberine göre; "2013 yılında dershanelerin kapatılma sürecinde örgüt bize karşı kara propaganda başlattı" ifadelerini kullanan Fadıl Akgündüz, medyadaki haberlerle davanın yönlendirilmeye çalışıldığına dikkat çekti ve "O süreçte yurt dışında olmama rağmen yurt dışından geldim. Her ne hikmetse benim tutuklanacağımı da biliyorlardı. Benzer şekilde geçen celse de duruşma öncesi sosyal medyada tutuklanacağıma yönelik yaygara koparıldı ve akabinde tutuklandım. Hukuk bilen bir insanım, ayrıca milletvekilliği de yapmış bir insanım" açıklamasında bulundu. 

Bu yargılama sonucunda beraat edeceğine ve adaletin mutlaka yerini bulacağına inandığını dile getiren Akgündüz, yeğeninin ve kendisinin tutuklu yargılanmaları sebebiyle mağduriyet yaşadıklarını, kendisinin bu süreci tamamlayarak insanların mağduriyetlerini gidereceğini belirterek, "Tutuksuz yargılanmamı ve beraatımı talep ediyorum" diye konuştu. 

Fadıl Akgündüz den yeni savunma: İnsanların mağduriyetlerini gidereceğim!

Diğer sanık Mehmet Salih Obut ise savunmasında bilirkişi raporuna değinerek, "Söz konusu MASAK raporunda da adım geçmemiştir, bilgim de yoktur. İyi niyetli, güvenilir ve bilgili olduğum için imza yetkisi verildi. Ayrıca kendisinin yeğeni olduğum için bana imza yetkisi verilmiştir" ifadelerine yer verdi ve kendisinin imza yetkisi olması sebebiyle burada olduğunun altını çizdi. 

Bu işin çözülmesinin en çok kendisini sevindireceğini aktaran Mehmet Salih Obut, savunmasında "Dolayısıyla tutuksuz olarak yargılanmayı ve beraatımı talep ederim" diye konuştu. 

Duruşmada sanık avukatları, müvekkillerinin adli kontrol koşuluyla tahliyelerini istediği görüldü. Müşteki avukatları ise sanıkların tutukluluk hallerinin sürdürülmesi kararının alınmasını talep etti. Mahkeme ise, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı erteledi. 

Altının füze gibi fırlayacağı tarih resmen belli oldu! Altın piri İslam Memiş net rakam verdi! Çabuk planınızı yapın

Deprem otomobil piyasasını iyice alt üst etti! Bayiler sipariş bile almıyor!

Karot testine talep katlandı! Binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 


Geri Dön