01 / 05 / 2024

Fahiş apartman aidatlarında geri adım! Zam oranı yüzde 200’leri bulmuştu!

Fahiş apartman aidatlarında geri adım! Zam oranı yüzde 200’leri bulmuştu!

Özellikle sitelerde aidat ödemelerinin yüzde 200’e varan oranlarda zamlanması ve fahiş aidat bedelleri talep edilmesi tartışmalara neden olmuştu. Konunun gündeme gelmesinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı çözüm için adım atarken,  bazı sitelerde ise geri adım atıldığı görülüyor. Peki f



Konut sektörünün sorunlarına bir de aidat eklendi.  Kiralık ya da satılık olsun fiyatı astronomik yükselen evler vatandaşı sıkıntıya sokarken, özellikle sitelerden gelen yüksek aidat şikayetleri de giderek artmaya başladı.

Aidatlara yapılan fahiş zam haberlerinin gündeme düşmesiyle birlikte, bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık bünyesindeki Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, 'Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi site yönetim hizmeti veren şirketler ile ilgili mevzuat çalışmaları yürütmek üzere bir birim oluştururken,  bu hamleden hemen sonra bazı sitelerin yaptıkları zamları geri çekmeye başladığı haberleri geliyor.

Apartman ve site aidatlarındaki astronomik artışlar, ekonomik kriz devam ederken vatandaşların şikayetlerinin de artmasına yol açtı. Bunun üzerine harekete geçen  Bakanlığın ilgili birimi olanMesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü bünyesinde, 634 sayılı 'Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi site yönetim hizmeti veren şirketler ile ilgili mevzuat çalışmaları yürütmek için bir birim oluşturuldu.

Fahiş apartman aidatlarında geri adım! Zam oranı yüzde 200’leri bulmuştu!

Bu adımın olumlu yansımaları ise hemen görülmeye başlandı ve bazı sitelerin aidat zamlarını geri çektiği haberleri gelmeye başladı. Apartman aidatları hakkında açıklamalarda bulunan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu,  daha önce apartman ve site aidatlarının, kira bedelinin yaklaşık yüzde 10'u ile 20'si kadar bir miktar olarak alındığını kaydetti.


Geri Dön