21 / 05 / 2024

Fahiş apartman aidatlarında geri adım! Zam oranı yüzde 200’leri bulmuştu!

Fahiş apartman aidatlarında geri adım! Zam oranı yüzde 200’leri bulmuştu!

Özellikle sitelerde aidat ödemelerinin yüzde 200’e varan oranlarda zamlanması ve fahiş aidat bedelleri talep edilmesi tartışmalara neden olmuştu. Konunun gündeme gelmesinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı çözüm için adım atarken,  bazı sitelerde ise geri adım atıldığı görülüyor. Peki f



AİDATLAR KİRALARLA YARIŞIYOR

Son dönemde gündemde olan apartman aidatlarında, bazı sitelerde daire başına 2.000 TL’ye varan aylık bedeller isteniyor.

Oturulan evin sosyal alanları, peyzaj, ortak çevre, spor salonu, havuz  gibi birtakım sosyal tesisleri varsa, bunların giderleri de eklenenerek aidat ücretlerinin farklılaştığını belirten Ağaoğlu, "Sonuçta aidatlar, kira bedeli ne kadarsa bunun yüzde 20'sini geçmezdi. Bugün ise neredeyse kiralarla yarışıyor" diye konuştu.

Çok miktarda bağımsız bölümü bulunan binlerce dairelik sitelerin yönetiminin, bazı kişiler tarafından rant kapısı gibi görülebildiğini dile getiren Ağaoğlu, "Hatta bazı müteahhit firmalar, kendilerine ait yönetim şirketleri kuruyor ve yaptıkları projelerdeki sitelere 10 yıllığına kendi sahip oldukları şirketi yönetici olarak koyuyorlar. O yönetimin değişmesi ise 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, kat maliklerinin yüzde 80'inin onayını gerekli kılıyor. Bu birlikteliği sağlayabilmek neredeyse imkansız” bilgisini verdi.

Fahiş apartman aidatlarında geri adım! Zam oranı yüzde 200’leri bulmuştu!

 

ZAMLI AİDATLAR GERİ ÇEKİLMEYE BAŞLANDI

Yönetim şirketlerinin denetlenmesiyle konusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında "Konut Politikaları ve Tesis Yönetimi Hizmetleri Şube Müdürlüğü"  kurulduğu bilgisini veren Ağaoğlu, Bakanlığın bu düzenlemeyi duyurmasının hemen ardından sitelerde aidatların geri çekilmeye başlandığını kaydetti.

Aydın Ağaoğlu,  vatandaşlara, yapacakları itirazlar için mahkemeye başvurmaları gerektiği uyarısında bulunarak, bu konuda da davalar uzadığı için mağduriyet  yaşandığını belirtti. Ağaoğlu, yönetim şirketi tarafından idare edilen sitelerde artık, kat maliklerinin şikayetlerini mahkeme yerine Bakanlığın Konut Politikaları ve Tesis Yönetimi Hizmetleri Şube Müdürlüğüne iletebileceğini vurguladı

Aman dikkat! Emeklilik hayalinizi yakmayın! Bunu yapanın emekliliği bile iptal olabilir!

Ev hanımları müjde! Size de emeklilik yolu açıldı! 5.500 TL maaş alabilirsiniz!

Grundig 8 kiloluk çamaşır makinesi özellikleri neler? Fiyatı kaç TL? 24 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Carrefoursa’dan yenilenmiş iPhone kampanyası! Yüzde 5 indirimli!

SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?


Geri Dön