01 / 05 / 2024

Fahiş kira artışlarına karşı yeni formül geliyor!

Fahiş kira artışlarına karşı yeni formül geliyor!

Bir süredir fahiş kira artışına hapis cezası verilmesi gündemdeydi. İki bakanlık sorunun çözümü için start verdi. İşte detaylar...



Enflasyon ve konut arzı sorunu çözülmeden problemler sürer

Yaptığı açıklamada bölgesel olarak her bölgenin kendi içindeki tavan artışlarına göre düzenleme getirileceğini tahmin ettiklerini dile getiren TÜGİAD üyesi Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay, “Hangi şehirlerde konutların daha çok fiyatları artmış veya hangi bölgelerde daha az artış oranları olmuş bunların incelemesi gerçekleştirilerek, yeni bir dengeleme getirilebilir. Ancak enflasyonla mücadele çözülmediği sürece ve konut arzındaki sorun çözülmediği sürece yeni formüllerin çok etkili olacağını düşünmüyorum” dedi.

Fahiş kira artışlarına karşı yeni formül geliyor!

Fiyatlar düşmez ancak artışların önüne geçilebilir

Yaptığı açıklamada konut arzının artması içinde sosyal konut projelerinin önemli rol taşıdığına değinen TÜGİAD üyesi Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay, “Söz konusu bu  yeni formüllerin gelmesiyle fiyatlar düşmez ancak artış oranının önüne geçilir. Bu ayki enflasyon ortalamasına göre işyeri kira artış oranının yüzde 70 şeklinde olması gerekiyor. Konutlarda da getirilen sınırdan dolayı yüzde 25. Konutlar için süre Temmuz ayından sonra uzatılacak ancak işyerlerindeki artış oranı hala enflasyona göre devam ediyor iş yeri kiracıları da bu durumdan şikayetçi onlarla ilgili de bir düzenleme getirilmesini tavsiye ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı: Depremzedelere 30 milyar TL ödeme yapıldı! 

Kaymakamlıklara kiracılar akın edecek! 700 ile 1500 TL arası ödeme yapılacak!

İspanya'da kira artışlarına ilk defa sınırlama getirildi!


Geri Dön