18 / 05 / 2024

Fahiş kiralar için tarife sistemi önerisi!

Fahiş kiralar için tarife sistemi önerisi!

Uzmanlar fırsatçı ev sahipleri için hapis düzenlemesinin geçici olduğunu dile getirerek kalıcı çözüm için konutta tarife sistemini öneriyor.



Sözcü'den Hülya Oruçoğlu'nun haberine göre, Avukat Onur Cingil de konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada  burada mülkiyet hakkından tutun da barınma hakkı gibi her iki taraf için de geçerli insan hakları söz konusu olduğunu kaydederek, diğer yönden buradaki asıl sorunun kaynağının ekonomik durum olduğunu söyledi. Açıklamasında bunun geçici bir önlem, bir yara bandı olduğunu söyleyen Avukat Onur Cingil, fahiş fiyatları bir kenara bırakırsak, burada mülk sahiplerinin de geçimlerini sağlayamamalarından kaynaklı bir durumun söz konusu olduğunu kaydetti.

Ayrıca diğer bir taraftan günlerde Hollanda hükümetinin de artan kiralara karşı kiracıları korumak için fiyat sınırlaması getireceği belirtildi.

Fahiş kiralar için tarife sistemi önerisi!

Asıl sorun ekonomik koşullar

Avukat Onur Cingil konut kiralarındaki artışının en önemli sebebinin düşük alım gücü olduğunu kaydederek, “Bu sorunun ortadan kalkması için ekonomik durumun düzelmesi gerekiyor. Ayrıca Türkiye'deki deprem gerçeği ile beraber herkese konut yenilenmesi veya barınma hakkını tanıyan bir politika geliştirilmesi lazım. Türkiye'de konutun bir barınma ihtiyacı şeklinde  görülmesi şart” diye konuştu.

Kiralanacak konut projeleri geliştirilmeli

TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, ülkemizde yalnızca  kiralanmak amacıyla üretilecek konutlara ihtiyaç olduğunu dile getirerek  “Tabii ki kiraların mantıklı ve makul olması gerekli” dedi. 

Hakan Akdoğan, “Bunun için de insanları konut sahibi yapmak için sürekli geliştirilen projeler yerine, kiralanacak konut projeleri tasarlanmalı. Fakat insanlar, sürekli projelerle konut almaya teşvik ediliyor. İnsanlar yaşamlarının bir bölümünde veya isterlerse her zaman kirada da oturabilir. Bunun için kiralamaya yönelik projelerin teşvik edilmesi şart” dedi.

TOKİ Mart 2023 kura takviminde son dakika! TOKİ İlk Evim kuraları başlıyor! Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı: Mayıs'a kadar 200 bin konutun ihalesi yapılacak!

Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...


Geri Dön