28 / 04 / 2024

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu 7 Şubat'ta tamam! İzmirliler işte o metronun geçeceği duraklar! 

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu 7 Şubat'ta tamam! İzmirliler işte o metronun geçeceği duraklar! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 7 Şubat 2024 tarihinde açılacağını açıkladığı Fahrettin Altay-Narlıdere Metro hattındaki çalışmalada inceleme yaptı. Peki Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu hangi duraklardan geçecek? İşte ayrıntılar...



İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki tüm metro yatırımlarını kendi imkanları çerçevesinde yapan tek yerel yönetim.  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yapılan açıklamalar kapsamında,   şehir trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak ve lastik tekerlekli ulaşıma gereksinimi azaltacak Narlıdere Metrosu'nu 7 Şubat 2024 tarihinde açmak için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. 

Bornova Evka-3 ile Narlıdere’yi birbirine bağlayacak hatta çalışmalar yüzde 97 seviyesine gelirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Balçova istasyonundan tünele inerek incelemeler yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon ve bürokratların yer aldığı incelemede Soyer de son durum ile ilgili bilgi aldı. 

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu 7 Şubat ta tamam! İzmirliler işte o metronun geçeceği duraklar! 

Belediyenin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çok heyecanlı olduklarının altını çizerek, "Nihayet sonuna geldik. Yüzde 97 seviyesi, benim gördüğüm bitişe yaklaşmış haldeyiz. Son etap ve 7 Şubat açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Çok telaşlı ve heyecanlı bir süreç bulunuyor" dedi ve sonuna geldiklerini, bitireceklerini dile getirdi. 

Şu anda 400'den fazla çalışan olduğuna ancak bu sayının artacağına, gerekirse 1.000 kişinin çalışacağına dikkat çeken Tunç Soyer, herkese kolaylıklar diledi ve "Zor bir dönem, süre çok dar ama başka türlü de olmazdı" diye konuştu. 

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu 7 Şubat ta tamam! İzmirliler işte o metronun geçeceği duraklar! 

7 İSTASYON VAR 

Evka-3'ten başlayıp Fahrettin Altay'da sona eren mevcut hattın devamı olacak metroda sırasıyla; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları bulunacak. 

Tünel çalışmaları ile ray döşeme işleri bitirildi. Toplam 14,5 kilometre tünel açılırken, hat içinde ve istasyonlarda elektromekanik işler devam ediyor. 

Hat işletmeye alındığında günlük yolcu sayısının ortalama 170 bin civarında olacağı öngörülüyor. Balçova ve Kaymakamlık istasyonlarında 219 araç kapasiteli iki ayrı otopark da inşa ediliyor. 

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu 7 Şubat ta tamam! İzmirliler işte o metronun geçeceği duraklar! 

285 MİLYON EURO'YA ULAŞTI 

İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. Aşama F. Altay-Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapım İşi; 4 Haziran 2018 tarihinde 252 milyon Euro sözleşme bedeli ile yüklenici firmaya teslim edildi.  Bu bedel, keşif artışları ile 285 milyon Euro’ya ulaştı. 

Hattın bitirilmesiyle beraber İzmir’in kuzeyindeki Bornova ilçesi ile güneyindeki Narlıdere ilçesi arasında toplam 27 kilometrelik kesintisiz raylı ulaşım hizmeti sunulacak. 

Bir uçtan biniş yapan yolcu, diğer uca 45 dakikada ulaşım sağlayabilecek. İki uç arasında karayolu uzunluğu ise yaklaşık 47 kilometre civarında. 

Kentsel dönüşüm yasasından sonra şimdi de toplu taşımada yeni yasa için düğmeye basılıyor! Milyonları ilgilendiriyor!

46 adet gayrimenkul ticaret ve konut alanına dönüştürülerek özelleştirilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Giderek artan konut krizi sorunu insanı krize neden oluyor! Konut sahibi olmak isteyenlerin sayısı gittikçe azalıyor


Geri Dön