28 / 04 / 2024

Faiz borçları ve ceza yiyenler dikkat! Resmen siliniyor

Faiz borçları ve ceza yiyenler dikkat! Resmen siliniyor

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, kanun teklifi ile ilgili olarak “KYK borçlarının faizlerini ve maske cezalarını sileceğiz. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 Temmuz 2023 tarihine kadar işverenler çalıştıkları kişilere elektrik/doğalgaz yardımı yaparlarsa vergi indirimi alabile



Çalışanlara elektrik ve doğalgaz desteğine vergi muafiyeti, öğrenim ve katkı kredisinin faizsiz geri ödenmesini de içeren “torba kanun” teklifi, TBMM Başkanlığına sunulmuş oldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş düzenlemeyle öğrencilerin ana parayı ödeyerek faiz borçlarından kurtulacağını aynı şekilde 2,7 milyar liralık maske-sokağa çıkma yasağı cezasının da silineceğini ifade etti. 

Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre; Elitaş “Yaklaşık 1 milyon 292 bin kişi öğrenim kredisi almış. 26 bin kişi de katkı kredisi almış. KYK borçlarının faizlerini sileceğiz. 2018 yılındaki öğrenci aylık 500 TL kredi aldı, bir sonraki yıl TÜFE ile güncelleştirilerek yeni yılın borcu hasıl olmaktaydı. 4 yıl boyunca bu sürekli artıyordu. Bu toplam 27,6 milyar liralık rakama çıkmış. Bütün faizlerini siliyoruz, anapara hâline döndürüyoruz. Artık öğrenci kredileri hiçbir artışa tabi olmayacak. Öğrenci bir yıl daha ilave isteyebilir, 4 yıl olanlarda 4+2 yıllık sürede herhangi bir faiz artışı olmayacak. Öğrenci askere giderse askerlik süresinde de yine faiz olmayacak. Öğrenci bir yıl daha ilave aldıktan sonra üç kere üst üste daha erteleme imkânı var. Öğrenci kardeşlerimizin aldıkları kredi katkısını rahat bir şekilde ödeyebilmeleri için yapılmış, önemli bir düzenleme” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön