03 / 05 / 2024

Faizler düşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması!

Faizler düşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gelecek süreçte faizle mücadele kapsamında ne gibi adımlar atılacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkat çeken o açıklamaları...



Merkez Bankası politika faizinin yüzde 14 olduğu, vatandaşların özel bankaya gittiğinde ihtiyaç kredisi, taşıt kredilerinin daha yüksek olduğuna vurgu yapılarak, aradaki makasla ilgili görüşleri sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle de özel bankaların bu konuda hala sömürü çarkını devam ettirme gayretinin olduğunu görüyoruz. Ben de vatandaşlarıma sesleniyorum, diyorum ki 'Kamu bankalarına gidin ve kamu bankalarına gitmek suretiyle de böyle bir sömürü çarkı içerisine girmeyin.' Çünkü kamu bankaları bu konuda hassas, ve vatandaşını kesinlikle yüksek faizle sömürme gibi bir gayretin içerisine giremez. Bundan rahatsız olacak özel sektör bankaları, biliyorum, ama bunu söylemeye mecburum." açıklamasında bulundu. 

Faizler düşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan dan son dakika açıklaması!

Özel bankaların böyle yapması halinde vatandaşın uygun krediyi veren kamu bankasına gideceğine dikkat çeken Erdoğan, "Faizden medet umulmasını biz kesinlikle doğru bulmuyoruz." diye konuştu. 

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla ile büyüme rakamlarını açıklama yaklaşımının bankalar tarafından benimsenmesi gerektiğinin de altıı çizen Erdoğan, "Bunu benimseyecekler, benimsemediği takdirde bizim de mücadelemiz devam edecektir." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön