29 / 04 / 2024

Faizler inecek mi? Bakan Albayrak açıkladı!

Faizler inecek mi? Bakan Albayrak açıkladı!

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, bankaların faiz indirimlerinin devam etmesini bekleyip beklemediklerinin sorulması üzerine Albayrak, "İşin tabiatı gereği zaten bu noktaya gelmek zorunda." dedi.



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, A Para televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, enflasyonla mücadele kapsamında bankaların faiz indirimlerinin devam etmesini bekleyip beklemediklerinin sorulması üzerine Albayrak, "İşin tabiatı gereği zaten bu noktaya gelmek zorunda." dedi.

Bu normalleşmelerin en önemli adımlarından birisinin bankacılık sektöründe somut bir şekilde başladığına dikkat çeken Albayrak, "Özellikle kredi maliyetlerinin aşağı düşürülmesiyle ilgili katkı vermeye çalışıyoruz. Bu ekosistem normalleşmeye başladığı zaman iktisadi faaliyet bugün dünden daha iyi, yarın da bugünden çok daha güçlü bir noktaya kavuşacak. Bu süreçte de olumlu bir noktadayız, bankacılık sektörü açısından bakıldığında da iyileşmeyi ekim ayında görmeye başladık kasımda daha da iyi olacak. Önümüzdeki dönemde hazine ihaleleri, piyasa likiditesi bunlarla ilgili atılacak adımlara ilişkin süreci çok daha güçlü bir şekilde göreceksiniz. Emin olun özellikle Hazine anlamında çok daha aktif bir dönem bizi bekliyor." ifadelerini kullandı.

En düşük konut kredi faiz oranı hangi bankada?

 


Geri Dön