30 / 04 / 2024

kredi faizleri düşecek mi

kredi faizleri düşecek mi

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla TL'ye dönüşüm hesaplarında TCMB'ye faiz yetkisi tanındı. Peki bu karar ne anlam taşıyor?

Kredi faizlerinin kısa sürede inmesini bekliyoruz!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Uysal, "Faiz indiriminin kısa süre içerisinde mevduat  ve kredi faizlerine yansımasını bekliyoruz" dedi...

Kredi faizlerinde bu haftadan itibaren indirim göreceğiz!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Bu haftadan itibaren kamu bankaları başta olmak üzere kredi faizlerinde indirim göreceğiz" dedi...

Kredi faizleri daha da düşecek!

Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin "Hiç kuşkunuz olmasın faizler düşecek. Çünkü Türkiye süratle toparlanıyor, düzeliyor." diye açıklama yaptı.

Bankaların kredi faiz oranlarına piyasaların yorumu!

Faizler halen yüzde 2’nin üzerinde. Yılık maliyetler yüzde 50’nin altına gerilese de bu yeterli değil. Konut için bankadan 36 ay vadede kredi çeken bir vatandaş her 50 bin TL için 75 bin TL geri ödemek zorunda. İşte bankaların kredi faiz oranlarına piyasaların yorumu...

Faizler inecek mi? Bakan Albayrak açıkladı!

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, bankaların faiz indirimlerinin devam etmesini bekleyip beklemediklerinin sorulması üzerine Albayrak, "İşin tabiatı gereği zaten bu noktaya gelmek zorunda." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Düşük faizle kredi verilmesi lazım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüksek faizle mücadele etmesine karşın bankaların faiz oranları oldukça yüksek.

TESK'ten bankalara 'fedakarlık' çağrısı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bankaların kredi faizleri çok yüksek. Faizlerin düşmesi, ekonomik dalgalanmadan olumlu çıkabilmemiz için en önemli adım. Bankaların ekonomik dalgalanmada artık kar yerine fedakarlık etmeleri gerekiyor" diye açıklama yaptı. 

Bankalar faiz indirecek!

BDDK Başkanı Akben, bankaların faiz indirimlerine devam edeceğini belirterek " Kredi faizlerinin indirimi konusunda olumlu seyir devam ediyor, bundan sonraki süreçte de kredi faizlerinin indirimleri bankalar arasında daha da yaygınlaşacak" dedi.

Ümit Leblebici: Konut sektöründe borçlu firmalarda ufak sorunlar var!

Merkez Bankası’nın faiz indirebileceği bir trendin başladığını söyleyen TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Belirsizlikler azaldı. İç siyasette istikrar var” diye konuştu

Ali Dumankaya: Bu yıl konut kredi faizleri düşmez!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Ali Dumankaya, Sultanbeyli'deki Fatih Caddesi'nin İstanbul'un en değerli noktalarından biri haline geldiğini söyledi. Dumankaya, ''Ev almak için faizlerin düşmesi beklenmemeli'' dedi.

Merkez Bankası'nın indirim kararı kredi faizlerini düşürecek!

100 bin liralık kredinin faizi 564 lira daha düşük olacak Merkez Bankası'nın faizde üst bantta yaptığı indirimin aynı oranda, yani 0.50 puan, kısa vadeli kredi faizlerine yansıması bekleniyor.

Faizlerin düşmesini arzu ederiz!

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Bu rakamlar (güncel faiz oranları) iyi mi derseniz daha da düşmesini arzu ederiz. Daha da düşük nominal faiz, reel faiz ekonomimiz açısından önemlidir" dedi.

Kredi faizleri düşmezse, ev fiyatları ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen herkes “Konut fiyatları düşecek mi artacak mı” sorusunun cevabını merakla beklerken kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Konut fiyatlarında düşüş olacağını söyleyen Calman’a bakın vatandaşlar ne dedi? 

Kredi ve mevduat faizleri uçtu: Konut ve taşıt kredi faizleri düştü!

Kredi ve mevduat faizleri arttı. 6,4 puanlık tarihi yükselişle yüzde 52,97’ye çıktı. Konut ve Taşıt Kredisi faizlerinde ise düşüş dikkat çekti.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ne olur? Dolar 8 gün sonra yükselecek mi, düşecek mi?

Piyasalar merakla Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası bir önceki faiz kararında faizleri artırarak yüzde 17,50'ye çıkardı. Peki Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ne olur? Dolar 8 gün sonra yükselecek mi, düşecek mi?

Acil nakde ihtiyacı olanlara kötü haber! Kredi faizleri ana paranın tamamını geçebiliyor

Düşük faizli kredi bulmak neredeyse imkansız hale geldi. İhtiyaç kredisi faizleri Mayıs ayında adeta şahlanırken, sadece bir ayda 12 puanlık artış kaydeden kredi faizleri yıllık yüzde 60’a dayandı. Seçim sonrası ise oranların daha da artacağı tahmin ediliyor...

Konut faiz kredisi faizleri düşecek iddiası! Konut kredilerde faiz kararı ne yönde olacak?

Ev fiyatları yükseldikçe, ev alıcıları daha düşük faizli konut kredisi oranları beklemeye başladı. Halk bu konuya dönük "Konut faiz kredisi düşecek mi?" sorusunun yanıtını arıyor. Peki, Konut kredileri düşecek mi? Piyasaların beklentisi ne yönde? İşte konu hakkında bütün ayrıntılar...

Konut kredisi faizleri 0.69'a düşecek mi? Ev alacaklar dikkat!

Ev fiyatlarının artmasıyla konut alacak vatandaşlar düşük konut kredisi beklentisine girdi. Peki konut faiz kredisi düşecek mi? Ev alacaklar dikkat... İşte detaylar...

Ev fiyatları düşecek mi? Konut sektörünü neler bekliyor?

Son bir yılda konut sektöründe gerçekleşen rekor hızda fiyat yükselişi sonrasında, 'Konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?' sorusu gündemden düşmüyor. Peki konut fiyatlarındaki son durum ne? Ev fiyatları düşer mi yükselir mi? Keypoint Türkiye Ceo’su Tarık Seçkin açıkladı. İşte ayrıntılar...

Petrol fiyatları haftanın ilk günü geriledi! Akaryakıt fiyatları düşecek mi? 

Petrol fiyatları küresel ekonomideki yavaşlama sebebiyle ortaya çıkan talep risklerinin geçen haftaki güçlü ralliyi durdurmasıyla kısmen düştü. Peki akaryakıt fiyatları düşecek mi? İşte akaryakıt fiyatlarıyla ilgili merak edilenler...

Flaş altın yorumu... Altın fiyatları yarın düşecek! Uzman isim açıkladı

Son dakika altın fiyatlarındaki gelişmeleri yatırımcılar yakından takip ediyor. Yükselen altın fiyatları için, uzman isimden ''yarın altın fiyatları düşecek'' açıklaması geldi.

Bir günde yüzde 9 değer kazanmıştı! Gümüş ne kadar olacak? Yükselecek mi düşecek mi? İşte son dakika gümüş fiyatları

Ekim ayının gelmesi ile altın ve gümüş fiyatları hızla yükselmeye başladı. Gram altın 1.000 TL sınırını geçerken gümüş fiyatları bir günde yüzde 9 değer kazandı. Peki gümüş fiyatları ne kadar olacak? Gümüş düşecek mi, yükselecek mi? İşte son dakika gümüş alış satış fiyatları 6 Ekim 2022..

Elinde 1 gram bile gümüşü olanlar dikkat! Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Gümüş fiyatlarında son durum yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Son günlerde düşüşe geçen gümüş fiyatlarının ne olacağını merak eden yatırımcılar '' Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunun yanıtını merak ediyor.

Dünyaca ünlü kuruluş Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poors, kredi notunu düşürmesinin nedenlerini; gevşek para politikası, düşük döviz rezervi ve TL'deki kırılganlık olarak açıkladı.  

Geri sayım başladı... Altın fiyatları yarın düşecek mi? 

Altın fiyatlarının yönünü belirleyecek karar için son bir gün kaldı. Piyasaların gözü yarın açıklanacak olan FED faiz kararında. Peki altın fiyatları düşecek mi?

kredi faizleri düşecek mi Haberi

kredi faizleri düşecek mi

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla TL'ye dönüşüm hesaplarında TCMB'ye faiz yetkisi tanındı. Peki bu karar ne anlam taşıyor?

CNN Türk'te yer alan habere göre; konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sefer Şener, "Şu an kurdaki dalgalanmanın durmasının ana sebebi bu. Merkez Bankası'na verilen yeni yetkiyle vatandaş daha ucuza konut kredisi, araç kredisi, ihtiyaç kredisi alabilecek" şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) TL'ye dönüşün desteklenmesi çerçevesinde bankaların mevduat hesabına uygulayacağı azami faiz oranını belirlemesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki yayımlanan bu karar vatandaşa nasıl yansıyacak? 

Prof Dr. Sefer Şener, konuya ilişkin değerlendirmelerede bulundu ve şunları söyledi:  

"Faiz yetkisi Merkez Bankası'ndaydı fakat bu yeni düzenleme kur korumalı mevduat sistemimizle alakalı bir durumdur. Sizin döviziniz, altınınız varsa ve kur korumalı modelden...