25 / 05 / 2024

Faizlerin düşürülmesi konusundaki görüş net!

Faizlerin düşürülmesi konusundaki görüş net!

Faizlerin düşürülmesi konusunda net bir görüş olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, konuyla ilgili çalışmaların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtti.



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, faizlerin düşürülmesi konusunda net bir görüş olduğunu ifade etti. 


Bu konuda zaman zaman toplantılar yapıldığını, çalışmaların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ifade eden Kalın, düzenlenen basın toplantısında açıklama yaptı.


Reuters'de yer alan habere göre, Kalın, "Faiz konusu ile ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tutumunu biliyorsunuz. Faizlerin düşürülmesi konusunda kendisi hep açık ve net bir tutum sergiledi. Neden? Yatırımların daha fazla artması, işadamlarımızın, şirketlerimizin daha rahat bir yatırım ortamına kavuşabilmesi için... Bununla ilgili doğal olarak kendisi Cumhurbaşkanı sıfatıyla toplantılar yapmaktadır. Önümüzdeki günlerde de çalışmalar devam edecektir" dedi. 


Vatikan-İtalya temaslarında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "Birileri hala görmezlikten geliyor. Geçenlerde bir banka karını açıklıyor, 6 küsur milyar TL. Biz bu faiz lobisine mi çalışacağız? Birinci derecede Merkez Bankası ve BDDK aktif rol almak zorunda. Siz aktif rol almadıktan sonra, öbürleri istediği gibi at oynatır. Kesinlikle faizde taviz vermeyeceğiz" şeklinde konuşmuştu. 


Geri Dön