27 / 04 / 2024

İspanya'da kira fiyatlarının düşürülmesi için yasal düzenleme talebi!

İspanya'da kira fiyatlarının düşürülmesi için yasal düzenleme talebi!

Katalonya'da 12'nci gününü dolduran gösterilerde, kira fiyatlarının düşürülmesi öngören yeni bir yasal düzenleme yapılması talep edildi.



İspanya'da hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle 16 Şubat'ta tutuklanan rap sanatçısı Pablo Hasel'in serbest bırakılması istemiyle başlatılan Barselona'da yapılan gösterilerde şiddet olayları görüldü. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Katalonya'daki ayrılıkçı ve aşırı sol görüşlü Halk Birliği Adaylığı (CUP) ile aşırı sol görüşlü sendikalar ve öğrenci derneklerinin sosyal paylaşım sitelerinden yaptığı çağrı sonrası organize edilen gösteride çıkan olaylarda, Katalonya yerel polis kaynaklarına göre, en az 10 kişi gözaltına alındı.

İspanya da kira fiyatlarının düşürülmesi için yasal düzenleme talebi!

Katalonya'da 12'nci gününü dolduran gösterilerde, aşırı sol görüşlü gruplar Hasel'in serbest bırakılmasının yanı sıra, Katalonya'da tutuklu bulunan ayrılıkçı siyasetçilerin serbest bırakılmasını, mevcut çalışma yasasında değişiklik yapılmasını, 2015'te yürürlüğe alınan ve gösteri haklarını sınırlayan Vatandaş Güvenliğini Koruma Yasası'nın iptalini ve kira fiyatlarının düşürülmesi öngören yeni bir yasal düzenleme yapılmasını istiyor.

Kovid-19 İspanya'da ev kiralarını düşürdü!

Katalonya'da konut kira bedellerine sınırlama!


Geri Dön