03 / 05 / 2024

Fark hesaplandı! Maaşları 22 bin 921 TL'ye yükselecek! İşte o meslek grupları...

Fark hesaplandı! Maaşları 22 bin 921 TL'ye yükselecek! İşte o meslek grupları...

458 binin üzerinde çalışanı ilgilendirecek düzenleme için gözler Meclis'e çevrilmiş durumda. Hayata geçecek düzenleme sonrası bazı meslek gruplarının maaşlarında artış olacak. Peki maaşları artacak meslek grupları hangileri? İşte o meslek grupları...



Yüz binlerce çalışan Meclis'ten gelecek müjdeli haberi bekliyor. Şu anda sözleşmeliye kadro düzenlemesi Meclis'te tartışılırken düzenlemenin hayata geçmesine ise sayılı günler kaldığı konuşuluyor. Bu nedenle, yüz binler sözleşmeliden kadroya geçişte maaş farkı konusunu araştırıp hesap yapıyor. Özellikle "Sözleşmeliden kadroya geçişte maaş artar mı?" sorusu araştırılan konuların başında geliyor. 458 binden fazla çalışanı ilgilendiren düzenlemeyle bazı meslek gruplarının maaşları yükselecek.  İşte  detaylar...

SÖZLEŞMELİDEN KADROYA GEÇİŞTE MAAŞ ARTAR MI?

TRT Haber’de yer alan habere göre; kadroya geçişle bazı çalışanların maaşları farklılık gösterecek. Maş artışın vekilden asil kadroya geçişte 3 bin 500 TL ile 4 bin TL arasında olacağı tahmin ediliyor.

DÜZENLEMEDEN KİMLER YARARLANACAK?

Düzenlemeden vekil hemşire, vekil imam ve sözleşmeli sanatçılar yararlanacak. Vekil kadrodan asil kadroya geçenlerde 4 bin Türk Lirası'na kadar artış olacak. Sözleşmeli sanatçıların maaşlarının 10 bin 311 Türk Lirası zamlanarak 22 bin 921 Türk Lirası'na yükselek.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön