17 / 05 / 2024

Fark hesaplandı! Maaşları 22 bin 921 TL'ye yükselecek! İşte o meslek grupları...

Fark hesaplandı! Maaşları 22 bin 921 TL'ye yükselecek! İşte o meslek grupları...

458 binin üzerinde çalışanı ilgilendirecek düzenleme için gözler Meclis'e çevrilmiş durumda. Hayata geçecek düzenleme sonrası bazı meslek gruplarının maaşlarında artış olacak. Peki maaşları artacak meslek grupları hangileri? İşte o meslek grupları...



SÖZLEŞMELİDEN KADROYA GEÇİŞTE MAAŞLAR KAÇ TL ARTACAK?

Sözleşmeli sanatçıların maaşları 12 bin 610 Türk Lirası'ndan 22 bin 921 Türk Lirası'na yükselecek. Artış miktarı memuriyet derecesine göre farklılık gösterecek. 5. derece lisans mezunu vekil hemşirenin maaşı 15 bin 584 Türk Lirası'na çıkacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışan 1710 personel de kapsama dahil edilecek. İmam hatip ve müezzin kayyumlardan vekil olarak görev yapanlar net 8 bin 486 Türk Lirası maaş alıyordu. Düzenlemenin hayata geçmesiyle maaşları 3 bin 764 Türk Lirası zamlanacak.

KADROYA GEÇİŞTE MAAŞ ARTIŞLARI VE HAKLAR

Kadroya geçen sözleşmeli personel, kademe derece hakkına da erişmiş olacak. Unvan değişikliği sınavına girebilecek, kurumlar arası yer değişikliğinde bulunabilecek. 

Görüşmeler tamamlandı! Maaşlara yüzde 34 ek zam! 180 bin kişiyi etkiliyor!

Ehliyet alacaklar dikkat! Yaş şartı değişti!

Jandarma Astsubay ve uzman çavuş maaşları ne kadar oldu? İşte 2023 yeni, zamlı Astsubay ve Uzman çavuş maaşı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön