29 / 04 / 2024

Farklı kat uygulaması kafaları karıştırıyor!

Farklı kat uygulaması kafaları karıştırıyor!

Farklı kat uygulaması kafaları karıştırıyor. Adana' da aktif olarak çalışan 20 yapı denetim kuruluşu bulunuyor. Kanununda tanımlanan görevlerini yerine getirmeyen yapı denetim kuruluşu bakanlıkça kapatıldı.



Farklı kat uygulaması kafaları karıştırıyor Adana'da yerel yönetimler kaçak yapılaşma île ilgili çalışmaları aralıksız sürdürürken, yapılan gecekondular yıkılırken, aktif olarak çalışan 20 yapı denetim kuruluşu da yeni inşa edilen binaları sıkı denetimden geçiriyor. 


Deprem kuşağında yer alan Adana'da yeni binalar, yasa gereği depreme dayanıklı yapılıyor. 


Temmuz 2001 yılında yürürlüğe giren 4708 sayılı yapı denetimi hakkında kanun kapsamında inşaatlar bakanlıkça lisans alan yapı denetim firmalarınca denetleniyor. 


İNŞAATI DENETLENEN BİN 114 BİNA TAMAMLANDI 


İnşaat denetimleri haberli ya da habersiz olarak yapılıyor. Denetimler sırasında halktan gelen şikayetler de dikkate alınıyor. Yapı denetim kuruluşlarında çalışan personellerin işe başlamaları, istifaları, denetçilerin vize işlemleri ve adres değişiklikleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce gerçekleştiriliyor. Belediyeler tarafından düzenlenen yapı denetim kuruluşlarının hak edişleri müdürlükçe tahakkuka bağlanıyor. Kentte inşaatı denetlenen bin 114 bina tamamlandı. 


ANCAK, RUHSATLARIN UYGUNLUĞU DENETLENEBİLİYOR 


Bir Yapı Denetim Firması sorumlusu kentte yapı denetim firmaları olarak ancak belediyenin verdiği ruhsatların birebir uygunluğunu denetlediklerini söyledi Görüşüne başvurduğumuz halk ise, kent merkezinde yapılan binalarda uygulanan plan tadilatının imar mevzuatına aykırı olduğunu belirttiler. Bitişik nizam uygulamasının yanı sıra aynı mahallede yapılan bazı binalara 5 ila 7 kat, bazılarında da 17 ila 22 kat uygulaması verilmesinin kafaları karıştırdığını söylediler. 


Geri Dön