02 / 05 / 2024

AVM'lerde kur sabitleme konusu perakendecilerin kafalarını karıştırıyor!

AVM'lerde kur sabitleme konusu perakendecilerin kafalarını karıştırıyor!

ArenaPark'ın Genel Müdürü Muhsin Erkoç, kiralamaları TL üzerinden yapmalarına rağmen, perakendecilerden kendilerine kur sabitleme talepleri geldiğini anlattı. Perakendeciler için kur sabitleme konusu iyice kafa karıştırmaya başladı..



SON günlerde perakende sektöründe kurlarda meydana gelen yükselme nedeniyle alışveriş merkezlerinin yönetimleriyle mağazalar arasında 'kur sabitleme' pazarlıkları en önemli gündem maddesi olarak öne çıkıyor. Birçok perakende marka AVM'lerden kur sabitleme isterken, TL üzerinden kiralama yapan az sayıdaki alışveriş merkezinden biri olan Arenapark'a ilginç talepler geliyor. Küçükçekmece Atakent'te faaliyet gösteren ArenaPark'ın Genel Müdürü Muhsin Erkoç, kiralamaları TL üzerinden yapmalarına rağmen, kendilerine kur sabitleme talepleri geldiğini belirterek, "Euro'da 2.3 isteyen var, 2.4 isteyen var. Dolarda da 1.40,1.50 talepleri var. 'Biz zaten TL kira alıyoruz' diyoruz. Gülüyoruz bu taleplere" diye konuştu. 


Ağustos ve eylülde isler iyi 


Euro'yla kiralamaya geçmeyi düşünmediklerini dile getiren Erkoç "Aslında son 1-1.5 aydır en büyük desteğimiz bu. Yüzde 100 dolu olmamızın da en önemli nedeni bu" dedi. AVM yönetimleriyle mağazalar arasında en büyük sorunlardan birinin ortak giderler olduğunu belirten Erkoç "Bazı AVM'ler genel müdürün maaşım bile ortak giderlere yansıtıyor" diye konuştu. Perakendede haziran ve temmuzdaki yavaşlamanın durduğuna da dikkat çeken Erkoç, ağustos ve eylül ayımn fena gitmediğini vurguladı. Erkoç, açıldığı ük yıl ArenaPark'ı 7.6 milyon kişinin ziyaret ettiğini, ikinci yıl 8.9 milyon kişiyi ağırladıklarını söyledi. 


Star


Geri Dön