18 / 05 / 2024

avm perakendeciler kur sabitleme

avm perakendeciler kur sabitleme

ArenaPark'ın Genel Müdürü Muhsin Erkoç, kiralamaları TL üzerinden yapmalarına rağmen, perakendecilerden kendilerine kur sabitleme talepleri geldiğini anlattı. Perakendeciler için kur sabitleme konusu iyice kafa karıştırmaya başladı..

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

AVM sektörü 2022'de turist için çalışacak!

Dövizde meydana gelen kur artışı nedeniyle sektörden umudu kesen AVM ve perakende sektörü gelecek sene turist için çalışacak. 

Perakendeciler ile AVM'lerin tartışması yeniden alevlendi!

AYD Başkanı Hüseyin Altaş, AVM'ler ve mağazalar arasındaki kira problemine ilişkin konuştu. Altaş, gelirlerinin kalmayacağına dikkat çekerek, kira indirimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Şimdi açık AVM'ler ve outlet'ler moda!

AVM'lerde bazı perakendeciler kapalı alanlı AVM'lerden çıkıp, açık AVM'lere ve outlet'lere yöneldi. Aynı zamanda ciro üzerinden kiralama yöntemi uygulayan alışveriş merkezlerine talep daha da arttı.

AVM'lerde mülk sahibinin ve kiracının hakları!

Kovid-19 salgını, 2018’deki kur şokundan sonra AVM'lere ikinci darbeyi yaşattı. Kiralarda ödeme sorunları başladı. Bazı AVM'lerde kira erteleme veya ödememe gibi kolaylıklar sağlanırken, bazı AVM'lerde aynı esneklik gösterilmedi. Peki mülk sahibinin ve kiracının hakları nelerdir? İşte detaylar...

AVM'lerin ciro ve müşteri kaybı devam ediyor!

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Koçtaş Yönetim Kurulu Üyesi Alp Önder Özpamukçu yaptığı açıklamada, "AVM'lerin ciro ve müşteri kaybı devam ediyor" dedi.

Perakendeciler AVM kiralarında indirim bekliyor!

AVM'ler açıldı ancak mağazaların ciroları istenen düzeyde olmadı. Bu nedenle perakendeciler AVM yönetimlerinden kiralarda indirim yapmasını bekliyor.

AVM’lerde 'ciro artışı' polemiği!

AVM ve perakendeciler, koronavirüsün yaralarını sarmak için çalışmalara başladı. AVM yatırımcıları, tüm gelişmelere rağmen perakendecilerin satışlarda pandemi öncesinin yüzde 60’ına ulaştığını iddia ediyor.

AVM ve perakendeciler arasında 'kira' kavgası!

AVM ve perakendeciler arasında oluşan kira sorunlarının önüne geçilmesi için gözler Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a çevrildi. BMD ve AYD üyeleriyle görüşen Albayrak'ın kira tartışmalarına son vermek için atacağı adımlar heyecanla bekleniyor.

AVM ve perakendeciler arasındaki sorunlar çözülecek mi?

Sabah gazetesi yazarı Şelale Kadak bugünkü yazısında AVM ve perakendeciler arasındaki anlaşamamazlığı kaleme aldı. İşte Kadak'ın "Şu anda C ve D alışveriş yapıyor" başlıklı o yazısı...

Yüzde 40 ciro açıklaması biraz komik olmuş, AVM’lerde henüz açılan mağaza çok az!

AVM’lerin ilk gün kalabalık olması AVM yatırımcıları ile perakendeciler arasında polemiğe sebep oldu...

AVM yatırımcısı ve dükkanlar normale dönüşü konuşuyor: 'Finansman desteği lazım'!

Alışveriş merkezlerinin (AVM) 11 Mayıs tarihinde yapacakları açılış için geri sayım devam ederken perakendeciler ve AVM yatırımcıları da yeni döneme hazırlanıyor.

AVM ve perakendeciler anlaşma için masada!

Perakendeciler ile AVM'ler arasında kira sözleşmelerinden ortak alan giderlerine kadar pek çok konuda sorunlar var. AYD'nin yeni başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM'ler ile perakendecilerin ortak komisyonlar oluşturup çözüm için çalışmaya başladıklarını söylüyor.

avm perakendeciler kur sabitleme Haberi

avm perakendeciler kur sabitleme

SON günlerde perakende sektöründe kurlarda meydana gelen yükselme nedeniyle alışveriş merkezlerinin yönetimleriyle mağazalar arasında 'kur sabitleme' pazarlıkları en önemli gündem maddesi olarak öne çıkıyor. Birçok perakende marka AVM'lerden kur sabitleme isterken, TL üzerinden kiralama yapan az sayıdaki alışveriş merkezinden biri olan Arenapark'a ilginç talepler geliyor. Küçükçekmece Atakent'te faaliyet gösteren ArenaPark'ın Genel Müdürü Muhsin Erkoç, kiralamaları TL üzerinden yapmalarına rağmen, kendilerine kur sabitleme talepleri geldiğini belirterek, "Euro'da 2.3 isteyen var, 2.4 isteyen var. Dolarda da 1.40,1.50 talepleri var. 'Biz zaten TL kira alıyoruz' diyoruz. Gülüyoruz bu taleplere" diye konuştu. 


Ağustos ve eylülde isler iyi 


Euro'yla kiralamaya geçmeyi düşünmediklerini dile getiren Erkoç "Aslında son 1-1.5 aydır en büyük desteğimiz bu. Yüzde 100 dolu olmamızın da en önemli nedeni bu" dedi. AVM yönetimleriyle mağazalar...