02 / 07 / 2024

Faruk Akbal yatırımcılara rehber olacak!

Faruk Akbal yatırımcılara rehber olacak!

İnşaat alanında devletten sonra Başakşehir'e ilk giren müteşebbis Akbal Ailesi bölgede art arda geliştirdiği projelerle bugüne kadar 2 milyar lirayı aşan bir değer oluşturdu.



Fuzuldan yıllar sonra Başakşehir'i keşfedenler ise bölgenin değerlenmesinde rol oynama yarışına girdi. 'Başakşehir'in geleceğine 20 yıl öncesinden inanarak adımlarımızı attık1 diyen grubun genç nesil yöneticisi Faruk Akbal, "Devletimizin ilçe sınırlan ve komşu noktalarda inşaatını sürdürdüğü ve planladığı, tümüyle bittiğinde toplam değeri 100 milyar dolan bulacak yaünmlann yer aldığı bir bölgede FUZUL imzasının da bulunması bizler için ayn bir gurur kaynağıdır Nitekim, diğer özel girişimcilerin kendi arazileri üzerinde veya ihale yoluyla inşa ettikleri projelerle bitlikte Başakşehir'de 5 yıl içinde 120 milyar dolarlık bir değer ortaya çıkacak. Bu değer içinde geçen yıl satışa sunduğumuz ve inşaatı hızla ilerleyen Vadiyaka projesi de yer alıyor" dedi. Mehmet Canıtatlı'nın sorulanın cevaplandıran Akbal, yatırımcılara rehber olacak fildiler de verdi.. 



Başakşehir'in geleceği için beklentileriniz neler? 

Yapılan araştırmalar da gösteriyor ki; Başakşehir İstanbul'un yükselen yıldızlarından. 3. Köprü bağlantı yollan, Kanal İstanbul projesi, 3. Havalimanı, Şehir Hastanesi, Botanik Paıkı gibi mega projelerin kesiştiği nokta burası. Şu an 400 bin olan ilçe nüfusu giderek artıyor. Benim ön görüm bu bölgenin 1 milyon nüfusa ulaşacağı yönünde. Bu da Başakşehir'in Anadolu'nun pek çok kasaba ve ilçesinden daha büyük bir yerleşim bölgesi olacağı anlamına geliyor. 2000'li yılların başında 530 - 540 lira civarında olan metrekare fiyatları bugün 4.500 - 6.000 lira arasında değişiyor. Bugüne kadar konut sahiplerine hep kazanç sağlamış olan Başakşehir artık ticari açıdan da akıllı yatırımın adresi olacak. Mega projelerin tamamlanması ile birlikte çehresi de yenilecek olan Başakşehir, konut yatırımı dışında ticari açıdan da büyük bir gelişme gösterecek. Mega projelerin tamamlanmasıyla; özellikle hastane ve havayolları gibi büyük kurumlann beyaz yakalı genç profesyonelleri de lokasyonu ve gelişimiyle dikkat çeken Başakşehir'e yönelecektir. 


Vadiyaka'nm inşaat sürecinde neredesiniz? 

Fuzul Yapı olarak Vadiyaka Başakşehir karma projesi kapsamında konut satışlarımıza geçen yılın son çeyreğinde başlamıştık. Lansmandan hemen sonra hamdolsun satışlarımızın yüzde 40'nı tamamladık Ardından yüzde 40lık bir oran daha alıcı buldu. Proje bünyesindeki 50 adet ticari ünitemizi de 1 Kasım seçimlerinin hemen ardından satışa sunduk 5 ayda dükkânların yüzde 80'ni alıcı buldu. Haziran ayında anahtar teslimlerine başlamadan hem konutların hem de ticari alanlarının satışını tamamlayacağımızı ümit ediyorum. 


Vadiyaka'yı iddialı kılan sebepler neler? 

-Vadiyaka, Başakşehir'in şu anki en stratejik yerinde konumlandı. Sağlık kenti, botanik park ve metro üçgeninin tam ortasında yükseliyor. 

-Projedeki daireler büyüklükleri ve kullanıcı dostu olma özellikleri ile ailelerin tercihi oldu. Bu da komşuluk ilişkilerinin güzel olacağının habercisidir. 

-Projenin lokasyonu kadar fiyatları ve metrekaresi de net ve tüketicilere seçenekler sunabilen bir satış politikamız var. Faizsiz seçenekler ve kişiye özel ödemelerle satın alanlara kazandıracak bir proje geliştirdik. 


Peşinat da, taksit de Haziran'da başlıyor Çocuk dostu temalarıyla öne çıkan Vadiyaka, 18 bin metrekare alanda, 2+1, 3+1,4+1'lerin yer aldığı 36 konut ve 56 ticari üniteden oluşuyor. 300 milyon lira yatırım değerine sahip projede 500 bin liradan başlayan fiyatlarla daire sahibi olmak mümkün. Kampanyada ise peşinat ve taksitler anahtar teslim ayı olan hazirana erteleniyor 


Uzmanlığımızı konuşturduk 

Lokasyonu ile öne çıkan Vadiyaka'ya yatınm yapanlann şimdiden kazandıklannı dile getiren Akbal, 'Başakşehir'e 'modern site-konufanlayışını ilk getiren inşaat şirketiyiz. Bölgenin ilk alışveriş merkezini yaptık. Vadiyaka; tüm bu nedenlerden dolayı bizim Başakşehir'deki uzmanlığımızı konuşturduğumuz özel bir proje olacak" dedi. Akbal çocuk dostu alanlanyla öne çıkan projenin bittiğinde sakinleri her yönden kazançlı çıkacaktır"değerlendirmesinde bulundu. 


Güneş


Geri Dön