28 / 04 / 2024

Faruk Çelik: Şanlıurfa'nın en az 7-8 OSB'ye ihtiyacı var!

Faruk Çelik: Şanlıurfa'nın en az 7-8 OSB'ye ihtiyacı var!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şehrin geleceğin en önemli sanayi kentlerinden birisi olacağını ifade ederek, "Şanlıurfa'da en az 7-8 organize sanayi bölgesine ihtiyaç var" dedi....



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yatırımcıları bölgenin yıldızı olarak tanımladığı Şanlıurfa'ya davet etti. Bakan Çelik, şehrin geleceğin en önemli sanayi kentlerinden birisi olacağını ifade ederek, "Şanlıurfa'da en az 7-8 organize sanayi bölgesine ihtiyaç var" dedi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, seçim bölgesi Şanlıurfa'da temaslarını sürdürüyor. Bakan Çelik, öğle saatlerinde Şanlıurfa-Gaziantep karayolunun 20'nci kilometresinde yapımı tamamlanan organize sanayi bölgesi köprülü kavşağında incelemelerde bulundu. Vali Celalettin Güvenç ve AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Akyürek ve Mahmut Kaçar ile birlikte incelemelerde bulunan Bakan Faruk Çelik, ikinci organize sanayi bölgesinin altyapı çalışmalarının 26 Kasım'da yapılacak ihale ile hızlandırılacağını söyledi. Bakanı Faruk Çelik, bir yılda organize sanayi bölgesine köprülü kavşak ile birlikte 53 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade etti.


Hükümetleri döneminde söz verdikleri projelerin gerçekleştiğini belirten Bakan Çelik, sanayicileri Şanlıurfa'da yatırım yapmaya davet ederek, "Organize sanayi bölgesinde istihdam da yükselecek. Büyükşehir ve diğer belediye başkanlarımızla birlikte plan üzerinde yoğun bir çalışma yapmamız gerekiyor. Şanlıurfa'nın en az 7-8 organize sanayi bölgesine ihtiyacı var. Hedeflediğimiz Şanlıurfa'nın bölgenin yıldızı olabilmesi için mutlak süratle 7-8 organize sanayi bölgesine ulaşması gerekiyor. Buraya gelen sanayicilerimizin memnuniyetini yüzlerinde görüyorum. Teşvik sistemi 12 yıl devam edecek. Bu kadar avantajlı bir durumu değerlendirenler kazançlı çıkacak. Urfa'da yatırım, geleceğe yatırımdır" diye konuştu.


İncelemelerinin ardından polisevine geçen Bakan Çelik, AK Parti'den belediye başkanlığı için aday adayı olanlarla görüşmelere başladı.


Time Türk


Geri Dön