02 / 09 / 2024

Faruk Özak: Galatasaray devletin kiracısı!

Faruk Özak: Galatasaray devletin kiracısı!

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, G.Saray'ın yeni stadı TT Arena'nın açılışında yaşananlar hakkındaki görüşlerini Erzurum Universiade Oyunlan'nda kullanılacak tesisleri ziyaret ettiği sırada Cumhuriyet'le paylaştı  



TT Arena açılışında yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz Faruk Özak: Başbakanımız ve ben, bakanlarımız, milleti temsil ediyorduk. Biz orada ev sahibiydik. Eski stadı satarak, daha mükemmel bir stadı Türk halkına kazandırdık. Bu, Türk milletinin parasıyla yapılmış bir stadyum. Biz burayı G.Saray'a kiralayacağız. G.Saray, Ali Sami Yen'de de kiracınuzdı, burada da kiracımız olacak. Bu ıslıklamalardan önce G. Saray için ne düşünüyorsak, şimdi de onu düşünüyoruz. Rahmetli Ali Sami Yen'den Özhan Canaydın'a kadar bu işi herkes hak etti. Islıklayanlar da yanlış yaptıklarını görürler.

Sporda şiddet yasasıyla bu, protestolar da engellenir mi F.Ö: Yasayı çıkarsak bunlar düzelir mi, hayır düzelmez. Bu bir eğitim meselesi. Ama, biz bunlara aldırmayacağız. Aklıselim insanların bu konuda tavrı bizi mutlu etmiştir. Medya bunu eleştirmiştir, aklıselim G.Saraylılar bu konuda üzüntülerini bildirmişlerdir.

G.Saray taraftarına kırgın mısınız F.Ö: Devlette, hükümette, yöneticilerde kızgınlık, kırgınlık olamaz ki. Bu işi yapan olabilir. Bunlar toplumumuzun gerçekleridir. Biz oradan aynlırken gerek GSaraylı yöneticiler, gerek eski yöneticiler,
 

'HÜKÜMET STADI CEBİNDEN YAPMADI'

600 trilyon harcandığı söyleniyor. Hükümetin bunu cebinden nü yaptığı şeklindeki görüşlere ne cevap vereceksiniz
F.Ö: Hükümet bunu cebinden yapmadı. Ama, yapmayabilirdi. G.Saray, Ali Sami Yen'de kalabilir, Türkiye böyle bir stada kavuşmayabilirdi. Bizden evvelkiler neden yapmadılar Aynı değer orada ^ duruyordu. Yeni bir değer L kazandırdık. TOKl, hiç para lalmadan, cebinden 310 f milyon harcayarak bu stadı ı. Bizim gelirimiz azaldı. I Bu paralar harcanınca |GSGM'nin aldığı para 150 milyondan 100 k milyona düştü. TOK܎'nin cebine FARUK ÖZAK       girecek para azaldı. Bu şu demektir: Fedakarlık yaptık, )   büyük bir eser yaptık.    

Kulüplerimizden hiçbiri kendi stadının sahibi olamayacak mı   Kulüplerimiz o imkanı yakaladı ama takıma yatırım yapmayı tercih     ediyorlar. Biz G.Saray'a stat vermedik. G.Saray bize kira verecek,     isim hakkı verecek, bir de i   reklamlardan pay verecek. Biz para     alacağız. şžu şekilde kimseye al bu   tapu senin diyemeyiz.
telefon açtılar, özür dilediler. Düğün gecesini cenaze evine çevirdik. Olmamalıydı. Türkiye ve dünyanın gözü bu stattayken bu konuyu bir bayram havasıyla bitirmeliydik.
Cumhuriyet/Sezgin Gelmez


Geri Dön