06 / 05 / 2024

Fatih Belediyesi'nde taşınmaz satma krizi yaşandı

Fatih Belediyesi'nde taşınmaz satma krizi yaşandı

Fatih Belediyesi'ne ait taşınmazların satışa çıkarılması CHP'li belediye meclis üyeleri tarafından pankartlarla kınandı



Fatih Belediye Meclisi'nde yaşanan 'satış' krizi, sokaklara taştı. İlçede 21 bin metrekare alanda bulunan taşınmazların satışı için AK Partili üyelerin oylarıyla belediyeye yetki verilmesi, Meclis'in CHP'li üyelerini kızdırdı. CHP'li Meclis üyeleri, önceki gün Historia Alışveriş Merkezi önünde bir basın açıklaması yaparak "Fatih'in satılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

'HİSTORİA SATILIYOR'
Grup adına konuşan Meclis üyesi Soner Özimer, "Burada toplanmamızın nedeni Fatih ilçesinin satışa çıkarılmasıdır. 8 Ocak günü, Meclis toplantısında red oyumuza rağmen Fatih'in satışı onaylandı. Satılacak taşınmazlar arasında aylık kira getirişi 600 bin lira olan Historia alışveriş merkezinin bütün hisseleri de var" dedi.

Birçok arsanın, semt konaklarının, park ve spor alanlarının, sağlık ocaklarının ve kültür tesislerinin satışa çıkarılan mallar arasında olduğunu dile getiren Özimer, şöyle devam etti:

'BURASI HALKIN MALI'
"Buralar Fatih Belediye Başkanı'nın malı değildir. Buralar Fatih halkının malıdır. Tüyü bitmemiş yetimin, bu mallarda hakkı vardır. Ağabeylerinin Türkiye'yi İstanbul'u sattığı gibi Fatih'i satmak istemektedirler. Tipik bir mirasyedi gibi davranarak ecdadımızın malları satılmaya çalışılmaktadır. Biz bu satışa dur diyeceğiz." Kalabalık, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Habertürk


Geri Dön