26 / 07 / 2024

CHP\'li Meclis üyeleri

CHP\'li Meclis üyeleri

Fatih Belediyesi'ne ait taşınmazların satışa çıkarılması CHP'li belediye meclis üyeleri tarafından pankartlarla kınandı

Haziran ayında milyarlarca TL'lik gayrimenkul satan CHP’li belediyelerden yine peş peşe arsa satışı!

CHP'li belediyeler yeni arsa satışı için düğmeye bastı. Ankara, İzmir, İstanbul'dan sonra şimdi de Kastamonu, Ortahisar, Antalya Kaş, Kahramankazan, Anamur, Urla ve Çanakkale Ayvacık Belediyesi de arsa satacak.

Çanakkale'de "585 liraya lojman kirası" iddiaları gündem oldu! 

Çanakkale İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı 2’nci birleşiminde CHP’li meclis üyeleri tarafından Özel İdare lojmanlarında bazı üst düzey yöneticilerin 585 lira kira verdikleri iddiaları gündeme getirildiği kaydedildi.

CHP'li Cumhur Uzun'dan 'Türkiye parselleniyor' tepkisi: Yabancılara 2.730 futbol sahası büyüklüğünde arazi satıldı!

CHP'li Milletvekili Cumhur Uzun, yabancılara satılan toplam konut ve arsa rakamlarını açıkladı. Yabancılara 2.730 futbol sahası büyüklüğünde arazi satıldığını söyleyen Uzun 'Türkiye parselleniyor' diyerek tepki gösterdi. 

CHP'li Tekin'den kira yorumu! İstanbul’da kira bedeli son 2 senede yüzde 304 yükseldi!

CHP'li Gürsel Tekin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İstanbul'daki kira fiyatlarını paylaştı. Tekin, "Son 2 yılda İstanbul’da kira bedeli yüzde 304 arttı" dedi.

CHP’li Faik Öztrak Afet Yeniden İmar Fonu eleştirisi: Ortada konut yok ama fon var!

2023 yılının Mart ayında kanun teklifi kabul edilen Afet Yeniden İmar Fonu’nun faaliyete geçebilmesi için gerekli olan yönetmelik 10 ay gecikmeli çıkarıldı. Afet fonuna verilen borçlanma yetkisi kafaları karıştırdı. CHP’li Faik Öztrak yaptığı açıklamada "Ortada konut yok ama fon var" dedi.

İzmit'te kişiye özel imar planı değişikliğine izin yok!

Merakla beklenen İzmit Belediye Meclis Toplantısında imar planları masaya yatırıldı. Gerçekleştirilen toplantıda CHP’li Meclis Üyesi Arsal Arısal imar planı ile ilgili iddialara yanıt verdi.

Yalova'da bağış yapılan arsa için usulsüzlük iddiası!

Yalova’da CHP’li meclis üyesinin, bağış yapılan arsayı eski Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’e devrettiği iddia edildi.

CHP’li milletvekillerinden Adalar'daki plan yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

CHP’li milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Adalar’daki plan yapma yetkisinin İBB’den alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Duruma tepki gösteren vekiller, bu kararın geri çekilmesini talep etti.

Çeşme'deki kaçak rezidans için yıkım kararı verildi!

Çeşme Belediyesi, CHP’li Meclis üyesi Aybars Yıldırım’ın imar barışından faydalanarak normal şartlarda 2 kat konut imarı olan alana yaptığı 29 ayrı bölümden meydana gelen 6 katlı rezidans için yıkım kararı verdi. 

Esenler Belediyesi'nde ihalesiz ve bedelsiz tesis devri tartışması!

Esenler Belediyesi, Sayıştay’ın ihalesiz ve bedelsiz olarak özel firmaya protokolle devredilmesini mevzuata aykırı bulmasına rağmen ilçedeki geri dönüşüm işi için yine protokol yapmak üzere meclis kararı verdi. CHP'li Meclis Üyesi Kemal Şahin, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Beylikdüzü Belediyesi Meclisi’nde kentsel dönüşüm çıkmazı!

Beylikdüzü'nün Gürpınar ilçesinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Beylikdüzü Belediyesi Meclisi’nde görüşüldü. Mecliste  Gürpınar Mahallesi’ndeki riskli yapılara yönelik plan notu değişikliği teklifine AKP’li Meclis üyeleri ‘hayır’ dedi.

CHP'li belediyelere ait 15 bin 251 iş yerinin kira ücreti ertelendi!

Pandemi döneminde belediyeler tarafından verilen destekler kapsamında CHP'li 11 büyükşehir belediyesinin 15 bin 251 adet kira ücreti ertelendi.

İnan Güney'den Esenler'deki plan değişimine tepki!

İBB Meclisi’nde Esenler’de yapılan bir plan değişikliğinin oylanması sırasında AKP’li ve CHP’li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. CHP'li İBB Meclis Üyesi İnan Güney, "İstediğiniz alan sit alanından çıkarıp imara açıyorsunuz" dedi.

CHP\'li Meclis üyeleri Haberi

CHP\'li Meclis üyeleri
Fatih Belediye Meclisi'nde yaşanan 'satış' krizi, sokaklara taştı. İlçede 21 bin metrekare alanda bulunan taşınmazların satışı için AK Partili üyelerin oylarıyla belediyeye yetki verilmesi, Meclis'in CHP'li üyelerini kızdırdı. CHP'li Meclis üyeleri, önceki gün Historia Alışveriş Merkezi önünde bir basın açıklaması yaparak "Fatih'in satılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.
'HİSTORİA SATILIYOR'Grup adına konuşan Meclis üyesi Soner Özimer, "Burada toplanmamızın nedeni Fatih ilçesinin satışa çıkarılmasıdır. 8 Ocak günü, Meclis toplantısında red oyumuza rağmen Fatih'in satışı onaylandı. Satılacak taşınmazlar arasında aylık kira getirişi 600 bin lira olan Historia alışveriş merkezinin bütün hisseleri de var" dedi.
Birçok arsanın, semt konaklarının, park ve spor alanlarının, sağlık ocaklarının ve kültür tesislerinin satışa çıkarılan mallar arasında olduğunu dile getiren Özimer, şöyle devam etti:
'BURASI HALKIN MALI'"Buralar Fatih Belediye Başkanı'nın malı değildir....