29 / 04 / 2024

Fatih Muhtarlar Derneği Genel Merkez binası açıldı!

Fatih Muhtarlar Derneği Genel Merkez binası açıldı!

Fatih Belediyesi tarafında yapımı tamamlanan Fatih Muhtarlar Derneği Genel Merkez binası düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da katıldı...




Fatih Belediyesi tarafında yapımı tamamlanan Fatih Muhtarlar Derneği Genel Merkez binası düzenlenen törenle açıldı.


Açılış törenine katılan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiye’nin giderek güçlendiğini belirterek,“Türkiye yaptığı çalışmalarla güçlendiği için onlara göre ’biraz çok’ olmaya başladı” dedi.


Fatih Belediyesi tarafından Molla Gürani Mahallesi Selim Sabit Sokak içerisine yapılan Fatih Muhtarlar Derneği’nin Genel Merkez Binasının açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Açılış törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Ahmet Aydın, Ak Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Kurdele kesim töreni sonrasında protokol üyeleri açılışı yapılan binayı gezerek, Fatih Muhtarlar Derneği’nde yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aldı.


TÜRKİYE, ONLARA GÖRE ’BİRAZ ÇOK’ OLMAYA BAŞLADI


Fatih Muhtarlar Derneği Binasının açılışına katılarak konuşma yapan TBMM Başkan vekili Ahmet Aydın, Türkiye’nin dünya üzerindeki tüm mazlumların yanında olduğunu ifade ederek, "Türkiye nerede bir mağdur, nerede bir mazlum varsa ve karşısındaki zalim kim olursa olsun, ne kadar güçlü olursa olsun o mazlumun yanında durdu. Türkiye güçlü bir ses oldu, küresel bir aktör oldu, artık dünyada oynanan bütün oyunların içerisinde ben satrançta piyon değil ben burada şah mat diyeceğim dedi ve yeri geldiğinde şah mat dedi. İşte onlara göre Türkiye biraz çok olmaya başladı. Onların arasında biz Türkiye’yi nasıl yok ederiz, onların bu iyi gidişine nasıl engel oluruz diye hesap yapanlar oldu. Geçmişte güçlü dönemlerimizde yaptıkları gibi şimdilerde de yapmaya başladılar. Maalesef içeride ve dışarıda demokrasi ile elde edemediklerini, demokrasiyi ortadan kaldırarak, terörle elde edebilir miyiz, sandıkta elde edemediklerini gezi gibi, paralel gibi olaylarla ortadan kaldırabilir miyiz diye kaos hesapları yaptılar” dedi.


“TÜRKİYE ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARI MİLLET OLARAK BOZMAK ZORUNDAYIZ”


Türkiye’yi farklı toplumsal olaylarla yıkmaya çalıştıklarını söyleyen TBMM Başkan vekili Aydın, “Türkiye’yi darbe planlarıyla, gezi olaylarıyla, parti kapatmalarla, 17-25 Aralık eylemleriyle, Kobani bahanesiyle sokak eylemleriyle, farklı farklı noktalarda Türkiye’yi nasıl iyi gidişini durdurabiliriz diyerek hesaplar yaptılar. Ama onun karşısında güçlü bir iktidar, onunda başında güçlü bir lider olan Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece, yanında da halkıyla bütünleştiği müddetçe oynanan bütün oyunları bu millet bozdu. Bu günde değerli dostlar üzerimizde oynanan bütün oyunları bozmak zorundayız. Yukarıda bütünleşmek olur olmaz, ama olmak zorunda. Ama aşağıda taban olarak millet olarak hep birlikte bütünleşmemizi sağlamak zorundayız” diye konuştu.


“HALK TARAFINDAN SEÇİLEN ÜÇ MAKAMDAN BİR TANESİ DE MUHTARLARIMIZDIR”


Muhtarların yerel yönetimlerde önemli bir yeri olduğunu ifade eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Muhtarlarımızı önemsiyoruz. Bir devletin mekanizması var, bir de milletin mekanizması var. Devletin mekanizmasının bir piramit olarak düşünürsek, en başında Cumhurbaşkanı, daha sonra ise aşağıya doğru inildiğinde yerel yönetimler ve muhtarlarımız vardır. Biz bu sıralamayı bir bütün olarak götürürsek, gerçek anlamda bir demokrasi o zaman olur. Bizim ülkemizde insanlarımızın görerek bilerek, tanıyarak, arkasında durarak seçtiği üç tane makam var. Bunlarda, ilki en yakını muhtarlarıdır. Onun için muhtarlar demokrasinin en önemli adımıdır. İkincisi yerel yönetimler, üçüncüsü de Cumhurbaşkanı’dır. Üç tane makam vardır ki halk tarafından direk olarak seçilmişlerdir” şeklinde konuştu



Fatih Belediyesi



Geri Dön