28 / 04 / 2024

Kalben Derneği’nin Kocaeli binası açıldı!

Kalben Derneği’nin Kocaeli binası açıldı!

Kalben Derneği Kocaeli Şubesi’nin hizmet binası kent protokolünün katılımıyla açıldı. Bina Zöhre Aracı anısına, Aracı ailesi tarafından derneğe bağışlanmıştı..



Genel başkanlığını Pelin Çalışkanoğlu Ekşi, Kocaeli Şube Başkanlığını Feyza Ekşi’nin yaptığı Koruma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği’nin (KALBEN) Kocaeli Şube binası bugün törenle açıldı. İzmit Ruşen Hakkı Caddesi Dut Sokak’ta bulunan bina Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilip KALBEN Derneği’ne tahsis edildi. Bina Zöhre Aracı anısına, Aracı ailesi tarafından derneğe bağışlandı.  

Özgür Kocaeli'de yer alan habere göre, programa; Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Zekeriya Özak, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Yardımcısı Gülcan Kocabıyık, Aracı ailesi adına Zümran Aracı, İbrahim Vefa Aracı, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can ve çok sayıda davetli katılım sağladı. Açılış dernek binası önünde gerçekleşti. Zöhre Aracı’nın torunu Zümran Aracı yaptığı konuşmasında “Eski günlere ve anılara döndüm. Bütün çocukluğumuz burada geçti. Allah hepsine rahmet eylesin. Bu evi rahmetli babam satın aldığında rahmetli babaannem Zöhre Aracı ile birlikte burada yaşadık. Eskiden bu mahallede apartman yoktu. Bahçe içinde evler vardı. Hepimiz birbirimizi tanırdık. Komşuluk çok başkaydı” dedi.

Kalben Derneği’nin Kocaeli binası açıldı!

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Gözyaşlarını tutamayan Kalben Kocaeli Şube Başkanı Feyza Ekşi konuşmasında, “Kıymetli Aracı ailesine bağışı için, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na binanın restorasyonu için teşekkür ederim. Bizim derneğimizin amacı koruyucu aile dernek sayılarını arttırmaktadır. İnşallah bu bina çocuklarımıza sıcak bir yuva olacak” dedi. 6 aylıkken korucu aile tarafından sahiplenen KALBEN Derneği Genel Başkanı Pelin Çalışkanoğlu Ekşi, “Ben 30 yaşındayım. 30 yıldır Kocaeli ailemle birlikte yaşamaktayım. Çok duygulandım. Çok mutluyum. 6 aylıkken Fenerbahçe Parkı’nda koruyucu ailemle tanıştım. Benim gibi karanlıkta kalmış çocuklara ışık olmak için dernekle bu yolculuğa çıktım” dedi.

Kalben Derneği’nin Kocaeli binası açıldı!

BU EVDE 15 ÇOCUK BÜYÜDÜ

Aracı ailesi adına konuşma yapan Vefa İbrahim Aracı ise şu ifadelere yer verdi: “Biz 4 kardeş hepimiz bu evde büyüdük. Şu camdan baktığımda sanki hala babaannem şu camdan bakıyormuş gibi hissediyorum. Biz bu evde 4 kardeş büyüdük ama bizim gibi en az 15 çocuk daha büyüdü. Rahmetli babam iş seyahatlerinde bulduğu yetim ve öksüz çocukları eve getirirdi. Her zaman bu evde kalabalıktı. Bu benden çok mühendis ve doktor çıktı. Burası rahmetli babamın kiradan kurtulup aldığı ilk evdir. Evin tapusu annemin üzerineydi. Babaannem buna çok alınmıştı. Burada babaannemin kuralları geçerdi. Evden içeri bırakın içkiyi kadeh dahi giremezdi. Rahmetliyi kaybettikten sonra biz 4 kardeş karar verdik. Anamızın ve babamızın neyi varsa bağışlayacağız demiştik.”  

 


Geri Dön