23 / 11 / 2024
fuzul

Fatih Vardar: Beton kullanımında bilinç oluşmalı!

Fatih Vardar: Beton kullanımında bilinç oluşmalı!

Merinos Kültür Merkezi'nde düzenlenen kurultaya katılan Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, konut satın alan tüketicilerin kaliteli hazır beton konusunda yeterince bilinçli olmadığına dikkat çekti.




Merinos Kültür Merkezi'nde düzenlenen kurultaya katılan Bursa Beton Genel Müdürü 

Fatih Vardar, konut satın alan tüketicilerin kaliteli hazır beton konusunda yeterince bilinçli olmadığına dikkat çekti. Nilüfer ve Osmangazi'de başlatılan yenileme ve dönüşüm süreçlerine dahil olduklarını ifade eden Vardar, "Beton kullanımında bilinç oluşmalı" dedi. Bursa'nın önemli sanayi firmalarından olan Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, kentsel dönüşümde binalar kadar beton kullanımında da tüketicilerin bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Vardar, Güney Marmara'nın beton ihtiyacının yüzde 50'sini karşılayan Bursa Beton'un olarak uzun yıllardır kaliteli hazır beton kullanımı konusuna dikkat çekmek ve farkmdalık yaratmak için çalıştığını ifade etti. 


Vardar, konut satın alan tüketicilerin kaliteli hazır beton konusunda çok bilinçli olmadığına dikkat çekti. İnşaatlarda kaliteli dekorasyon malzemelerinin kullanımında gösterilen hassasiyetin hazır beton kalitesinde de gösterilmesi gerektiğini dile getiren Vardar, "Potansiyel deprem bölgesi olarak adlandırılan kentimizin ve çevre illerin konutlarda kullanılacak hazır betoıı konusunda bilinçlenmesi gerekiyor" diye konuştu. 


25 YAŞ ÜSTÜNDE RİSK VAR 

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, 25 yaş üstü yapılarda büyük risk olduğunu belirtti. Dönüşümün gerekliliğine işaret eden Vardar şöyle konuştu: "Yıllar boyunca imar dışı yapılaşmalar devam etti. İmara uygun olsa bile zemin etüdü yapılmamış, kalitesiz malzeme kullanılmış, projeleri denetlenmemiş yapılar bu tehdidi gittikçe güıı yüzüne çıkarıyor. Bu noktada kentsel dönüşüm adı altında bir yenilenmenin ülke gündemine gelmesi memnuniyet verici. Kentsel dönüşümün toplumsal ve ekonomik hedeflerinden ziyade en önemli hedefi, mekansal anlamda güvensiz yapı stokunun güvenli hale getirilmesidir. Bunun için temel olarak yapılacak şey ise yıkıp yeniden yapmaktır. İlk beton üretim standardımız (TS 11222) 1994'te yayınlandı. O dönem ve daha öncesindeki en yüksek beton sınıfının bugünkü yasalara göre taşıyıcı sistemlerde kullanılmasına izin verilmeyen beton sınıfları olduğu düşünüldüğünde, özellikle 25 yaş üzerindeki yapılarımızın daha büyük bir risk altında olduğunu söyleyebiliriz. 80'li yıllar ve öncesinde depreme dayanıklılık açısından bir beton kalitesinden söz etmek mümkün değildi.  Dönüşümü yapılmayan bir kent yaşamının, bugünkü güvenli hayat anlayışımızla bağdaşması elbette mümkün değildir." 


Sabah


Geri Dön