30 / 04 / 2024

Fatma Şahin: 2023'te Avrupa'nın kültür başkenti olacağız!

Fatma Şahin: 2023'te Avrupa'nın kültür başkenti olacağız!

Fatma Şahin, ''2023 yılı geldiğinde eğitimi, kentsel planlama konularında ki sorunlarını çözmüş, sağlık hizmetleri sektöründe öncü ve Avrupa'nın Kültür Başkenti olmuş bir Gaziantep görüyorum'' dedi.



2023 yılı geldiğinde eğitimi, kentsel planlama konularında ki sorunlarını çözmüş, sağlık hizmetleri sektöründe öncü ve Avrupa'nın Kültür Başkenti olmuş bir Gaziantep görüyorum.


Gaziantep'e şehir hastaneleri inşa ediyoruz. Yakın zamana kadar şehirde sadece 5 bin sağlık personeli vardı şu anda 15 bin sağlık personeli var. Sağlık sektöründe ciddi yatırımlar yapıyoruz. 4 tane üniversitemiz ile üniversiteler kenti olamaya hazırız. Sadece Gaziantep’in değil bölgenin, Türkiye'nin eğitiminde de önemli bir rol üstleniyoruz. Zeugmamız ile Rumkalemiz ile Dülük Antik Kenti Yesemek ve Karkamış ile çok büyük bir medeniyetin bugünkü ev sahipleri olarak bir kültür ve tarih kenti olarak bu potansiyelimizi Gazian-tep'in turizminin daha da gelişmesi için, bir cazibe merkezi olması için kullanacağız.


Gaziantep’in merkezinde bir kültür ve sanat tasanm parkının, uluslararası kültürel organizasyonların, konserlerin, kongrelerin yapılacağı merkez bir yapı oluşturacağız. Bir başka çalışmamız ise mağara turizmi ile kentin dokusunu canlandırmak, geçmişte aktif olarak kullanılan mağaralanmızı yeniden gün yüzüne çıkarmak.


Biz kültür kenti, sağlık kenti, eğitim kenti, sanayi kenti bir Gazian-tep'e sahibiz. Tüm bunların farkında

olarak, sahip olduğumuz bu “eri'ler ile bu kenti diğer kentlerden ayıran özelliklerimiz ile 2023 vizyonuna talibiz.


10 MADDELİK1027PROJE


Büyükşehir Hizmet Kalitesi ana başlıklarından oluşan 10 maddelik 1027 projemiz ile 'Katılımcı Belediyecilik', Trafik ve Ulaşım’, 'İmar ve Şehircilik’, ‘Çevre ve Yeşil Alanlar', 'Kültür ve Turizm’, 'Sosyal ve Sağlık’, 'Su ve Kanalizasyon’, 'Sanayi ve Ticaret’, ‘Spor’ başlıkları altında kentimizi daha modern bir hale getireceğiz.


Ulaşım gibi imar master planında yeniden oluşturarak, kentin sağlıklı bir gelişim göstermesi için, şeffaf ve uzun vadeli imar planları yapacağız. Yapmış olduğumuz köprülü kavşak, dinamik kavşak çalışmalarına açtığımız yeni yolları da ekleyerek, kadim medeniyet anlayışımızla şehri imar ederken gönülleri de imar edeceğiz. Ulaşımdaki sıkıntıları asgariye indirmek için kentin 20 değişik bölgesinde açtığımız yeni çevre yolları ile daha yaşanılabilir bir Gaziantep için el ele verdik.


Aslında bir bütün olarak baktığımız bu şehir sanayisiyle, altyapısıyla, kültürüyle, üretimiyle, eğitimiyle, sporuyla anlatmaya çalıştığımız bu şehirle, bir tarifleme yapmaya çalışıyoruz. "Yaratıcı Kenti" oluşturmaya çalışıyoruz.



Dünya 81 İlin Karnesi Dergisi


Geri Dön