02 / 05 / 2024

Fed Başkanı Powell'dan faiz mesajı

Fed Başkanı Powell'dan faiz mesajı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankanın faiz politikasıyla alakalı dikkat çekici bir açıklama yaptı. Powell "Fed Para Politikası Kurulu üyelerinin neredeyse tümü faizlerin sene sonuna doğru bir miktar daha yükselmesinin doğru olacağını düşünüyor." dedi. İşte detaylar...



Fed Başkanı Jerome Powell, Kongre'deki finansal hizmetler komitesinde yaptığı sunumda, enflasyonla mücadelede ilerlemenin zaman alacağını ve faiz oranlarının yıl sonuna doğru bir miktar daha yükselmesinin uygun olabileceğini belirtti. Powell, ekonominin trendin altında büyümesi ve istihdam piyasasının zayıflaması gerektiğini ifade ederek enflasyonun düşmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Powell, ekonominin sıkılaşma politikasının etkilerine ve potansiyel ters rüzgarlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Özellikle kredi koşullarının sıkılaşmasıyla ekonomik faaliyet, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı oluşabileceğine dikkat çekti. Bu etkilerin boyutunun ise belirsiz olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen toplantıda faiz oranlarının yüzde 5-5,25 aralığında sabit tutulmasına karar verildiğini hatırlatan Powell, neredeyse tüm Para Politikası Kurulu üyelerinin faiz oranlarının yıl sonuna kadar bir miktar daha yükseltilmesinin uygun olacağı konusunda hemfikir olduğunu belirtti. Ancak Powell, kararlarını toplantıdan toplantıya gelen veriler, riskler ve ekonomik görünüm üzerine değerlendirerek almaya devam edeceklerini vurguladı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön